Monitorul Apărării | O grupare navală a NATO este prezentă în Marea Neagră pentru un exerciţiu de neutralizare a ameninţărilor subacvatice

Nave din cadrul Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group) au intrat în Marea Neagră în 19 februarie.

504 afișări
Imaginea articolului Monitorul Apărării | O grupare navală a NATO este prezentă în Marea Neagră pentru un exerciţiu de neutralizare a ameninţărilor subacvatice

Monitorul Apărării | O grupare navală a NATO este prezentă în Marea Neagră pentru un exerciţiu de neutralizare a ameninţărilor subacvatice

Forţele Navale române vor găzdui în perioada 01-08 martie exerciţiul ”Poseidon 2019” care are ca scop creşterea interoperabilităţii navelor NATO în misiuni de neutralizare a ameninţărilor subacvatice. La exerciţiu participă nave militare din trei ţări riverane Mării Negre şi nave militare din alte state NATO.

Din gruparea navală SNMCMG-2 mai fac parte nave militare din Bulgaria (vânătorul de mine BGS Tsibar), Germania (nava de realimentare FGS Werra) şi Turcia (dragorul de mine TCG Akcakoca).

TITLURILE ZILEI

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” a plecat duminică, 17 februarie, din portul militar Constanţa, pentru a se integra în SNMCMG-2, care desfăşoară acţiuni specifice în Marea Neagră, pentru asigurarea securităţii colective a NATO pe flancul estic.

Gruparea navală va vizita Varna (Bulgaria) în perioada 22-25 februarie, înainte de a se îndrepta spre portul Constanţa.

De la anexarea Crimeii în 2014, NATO şi-a sporit prezenţa în Marea Neagră. Prezenţa grupărilor maritime ale NATO în Marea Neagră a crescut în 2018 la un total de 120 de zile (în trei etape), în comparaţie cu 80 de zile (în două etape) în 2017.

SNMCMG-2 este una dintre cele patru grupări navale permanente ale NATO, care reprezintă forţe maritime multinaţionale integrate, alcătuite din nave din ţări aliate sub comanda continuă a NATO pentru a îndeplini o gamă largă de misiuni, cum ar fi: desfăşurarea de exerciţii militare, prezenţă de descurajare şi, nu în ultimul rând, desfăşurarea de misiuni operaţionale.

Activităţile grupărilor navale permanente ale NATO demonstrează hotărârea Alianţei de a promova solidaritatea şi de a consolida relaţiile între statele membre şi naţiunile partenere.

Concomitent cu intrarea SNMCMG-2, în Marea Neagră a intrat şi distrugătorul american USS Donald Cook. Distrugătorul va face o escală în portul ucrainean Odessa pentru pregătirea exerciţiului Sea Breeze 2019. Un grup de nave din cadrul Flotei Ruse din Marea Neagră, între care corveta Orehovo-Zuevo şi nava de cercetare Ivan Hurs, a început marţi o misiune de supraveghere a distrugătorului american USS Donald Cook.

(Citeşte continuarea pe monitorulapararii.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici