Motivul pentru care statul NU poate intra în posesia fostei case a lui Klaus Iohannis - Mediafax

Motivul pentru care statul NU poate intra în posesia fostei case a lui Klaus Iohannis

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat pentru MEDIAFAX, că statul nu poate intra în posesia fostei case a preşedintelui Iohannis deoarece aceasta a fost revendicată de presupuşi succesori ai proprietarilor de drept.

4269 afişări

Imaginea articolului Motivul pentru care statul NU poate intra în posesia fostei case a lui Klaus Iohannis

Motivul pentru care statul NU poate intra în posesia fostei case a lui Klaus Iohannis

Într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, ANAF arată că, în urma pronunţării de către Curtea de Apel Braşov a unei hotărări irevocabile în cauză din dosarul cu nr. 262/62/2014, organele fiscale au solicitat Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate lmobiliară Sibiu, rectificarea în cartea funciară, în sensul radierii dreptului de proprietate al părăţilor Bastea loan, Iohannis Carmen Georgeta şi Iohannis Klaus Werner.

După rectificarea de carte funciară, dreptul de proprietate asupra imobilului în cauză a revenit defuncţilor proprietari Ghenea Elisei şi Ghenea Maria.

 

Statul Român prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu, a solicitat ulterior notarului public competent, suplimentarea certificatului de moştenitor prin care să se constate calitatea de succesor al Statului Român pentru cel de al doilea imobil situat în Municipiul Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr.29, judeţul Sibiu.

Notarul public competent, arată că, va proceda la suplimentarea certificatului de moştenitor al Statului Român după soluţionarea cauzei aflate pe rolul Tribunalului Sibiu, cauză ce are ca obiect tocmai anularea certificatului de moştenitor.

“Precizăm în acest sens că, în prezent pe rolul Tribunalului Sibiu, s-a deschis o nouă acţiune in justiţie de către pretinşi succesori ai defuncţilor Ghenea Elisei şi Ghenea Maria, care solicită anularea certificatului de moştenitor al Statului Român şi din această raţiune, notarul public, amână emiterea certificatului la care s-a făcut mai sus referire.

În urma motivării hotărării judecătoreşti pronunţate de Curtea de Apel Piteşti, prin care a fost respinsă contestaţia în anulare formulată de reclamanţii Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen Georgeta şi Iohannis Klaus Werner, se va solicita din nou notarului competent, să procedeze la emiterea unui supliment al certificatului de moştenitor al Statului Român pentru imobilul din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr.29, judeţul Sibiu”, se arată în răspunsul ANAF.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
ANAF ,
CASA IOHANNIS ,
klaus iohannis ,
case ,
proprietari ,
sibiu

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.