Negocierile tehnice cu Portugalia pentru achiziţia de avioane F-16, finalizate în iunie

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a făcut marţi o vizită oficială în Portugalia, unde a discutat cu omologul său, José Pedro Aguiar-Branco, despre negocierile tehnice pentru achiziţionarea de către România a unor avioane F-16, stabilind pentru finalizarea negocierilor sfârşitul lunii iunie 2013.

685 afișări
Imaginea articolului Negocierile tehnice cu Portugalia pentru achiziţia de avioane F-16, finalizate în iunie

Negocierile tehnice cu Portugalia pentru achiziţia de avioane F-16, finalizate în iunie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Discuţiile dintre cei doi miniştri s-au axat pe relaţiile bilaterale în domeniul apărării şi pe modalităţile de aprofundare a acestora. Miniştrii au reiterat faptul că România şi Portugalia sunt parteneri solizi în domeniul apărării şi au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării. În cadrul agendei de discuţii, a fost acordată o atenţie specială procesului de achiziţionare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia. Cei doi miniştri au trecut în revistă negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părţi. Aceştia au convenit continuarea negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârşitul lunii iunie", se arată într-un comunicat MApN remis agenţiei MEDIFAFAX.

Ministrul Duşa a transmis oficialităţilor portugheze interesul României pentru dezvoltarea cooperării la nivelul categoriilor de forţe, pe segmentul de instruire, stagii de pregătire şi sprijin tehnic.

"În cadrul reuniunii, subiecte precum Afganistan, Summit-ul de la Chicago, Politica de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene au reţinut atenţia celor doi miniştri. De asemenea, s-a trecut în revistă agenda Consiliului Afaceri Externe în format miniştri ai apărării, care va avea loc la Luxemburg, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2013", se precizează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici