NEREGULI pe litoral: Inspectorii sanitari au amendat mai mulţi comercianţi cu 31.000 de lei. Activitatea unui fast-food, suspendată

Inspectorii sanitari au amendat cu 31.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral, au suspendat activitatea unui fast-food şi au retras de la comercializare 205 kg de carne, în urma controalelor efectuate în perioada 17-20 august, după ce au constatat mai multe neconformităţi, a anunţat ANSVSA.

748 afișări
Imaginea articolului NEREGULI pe litoral: Inspectorii sanitari au amendat mai mulţi comercianţi cu 31.000 de lei. Activitatea unui fast-food, suspendată

AMENZI pe litoral: Inspectorii sanitari au sacţionat mai multe unităţi cu 31.000 de lei. Activitatea unui fast-food, suspendată

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar şi o unitate de produse congelate au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 31.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip fast-food. potrivit Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (ANSVSA).

Inspectorii sanitari au confiscat şi retras de la comercializare 205 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Inspectorii sanitari au amendat cu 2.000 de lei mai multe unităţi din Mamaia, după controalele efectuate la solicitarea IPJ Constanţa – SICE.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare şi depăşirea capacităţii de depozitare a produselor alimentare.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 129 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, în perioada 17–20 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici