Nicolae Bănicioiu, propus ministru al Sănătăţii, a fost avizat de comisiile parlamentare

Nicolae Bănicioiu, propus ministru al Sănătăţii, a primit, marţi, avizul comisiilor parlamentare, fiind validat cu 17 voturi "pentru", şapte "împotrivă" şi trei abţineri.

148 afișări
Imaginea articolului Nicolae Bănicioiu, propus ministru al Sănătăţii, a fost avizat de comisiile parlamentare

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

În timpul audierii în comisiile de sănătate reunite, Nicolae Bănicioiu a spus că va continua reformele începute de ceilalţi miniştri şi că priorităţile mandatului său sunt realizarea unui echilibru financiar, reducerea arieratelor, modernizarea şi dezvoltarea unităţilor sanitare şi crearea condiţiilor pentru revenirea în ţară a medicilor plecaţi.

Bănicioiu a fost întrebat despre intenţiile privind continuarea activităţii la Institutul Cantacuzino, dacă va susţine un PIB de 6% pentru Sănătate, ce va face în privinţa actualizării listei de compensate, ce se va întâmpla cu pachetul de servicii de bază, cu Contractul cadru, cu proiectul pilot legat de spitale şi cu cel privind creşterea veniturilor medicilor.

Nicolae Bănicioiu a spus că toate problemele sistemului trebuie abordate cu calm, pe bază de dialog şi de consultare a tuturor partenerilor implicaţi.

În cazul proiectului privind Institutul Cantacuzino, Bănicioiu a spus că acesta este unul de mare importanţă, pe care doreşte să îl susţină.

Bănicioiu a adăugat că un raport preliminar al experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în cazul Institutului Cantacuzino îl face să creadă că în toamnă se va putea produce vaccin în ţară. El a precizat că o problemă rămâne aceea a resurselor financiare, care urmează să fie căutate pentru continuarea activităţii şi eliminarea unor deficienţe identificate de experţii OMS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici