Nicula: Analizăm peste două săptămâni rapoartele CSA, ANVM, CSSPP

Preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, Cosmin Nicula, a declarat, marţi, că membrii Comisiei vor analiza peste două săptămâni "rapoartele de activitate ale CSA, Pensiilor Private şi CNVM", în cadrul anchetei privind activitatea ASF.

127 afișări
Imaginea articolului Nicula: Analizăm peste două săptămâni rapoartele CSA, ANVM, CSSPP

Cosmin Nicula (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii după audierea în comisie a preşedintelui interimar al ASF, Daniel Dăianu.

Nicula a spus că Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată, care îşi exercită atribuţiile potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 93/2012, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Potrivit acestuia, analiza rapoartelor va avea loc în 25 martie. "Le-am solicitat directivele europene care au stat la baza unor amendamente neacceptate de comisia noastră pentru Ordonanţa 93 şi Ordonanţa 55",a spus Nicula.

Potrivit afirmaţiilor sale, membrii Comisiei senatoriale îi vor audia, în continuare, pe membrii neexecutivi ai ASF.

Întrebat dacă fostul preşedinte ASF, Dan-Radu Ruşanu, a returnat primele primite, senatorul a răspuns: "Nu. Nu a făcut dovada faptului că a dat banii".

Acesta a menţionat că, din câte cunoaşte, membrii neexecutivi ai ASF nu au luat prime. "Mi se pare absolut aberant să avem astfel de prime, mi se pare absolut aberant să avem astfel de salarii în România de astăzi", a comentat Nicula.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici