Nicuşor Constantinescu spune că a făcut plângeri împotriva unui procuror DNA şi a unei judecătoare

Şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spune că a făcut mai multe plângeri şi a trimis memorii la diverse instituţii ale statului, inclusiv Preşedinţia României, împotriva unui procuror DNA şi a magistratului care îl judecă în două dosare, cerând stoparea "abuzurilor uriaşe de la democraţie".

507 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu spune că a făcut plângeri împotriva unui procuror DNA şi a unei judecătoare

Nicuşor Constantinescu spune că a făcut plângeri împotriva unui procuror DNA şi a unei judecătoare (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Nicușor Constantinescu, care are interdicţie de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a susţinut, marţi, o conferinţă de presă, în holul Prefecturii Constanţa pentru a prezenta plângerile şi memoriile făcute la mai multe instituţii împotriva procurorului DNA Constanţa Andrei Bodean şi judecătoarei Iulia Cezara Suciu, care îl judecă pe preşedintele CJ Constanţa în dosarul Centrului Militar Zonal şi în cel în care DNA îl acuză de un prejudiciu de opt milioane de euro.

TITLURILE ZILEI

"V-am chemat aici ca să vă prezint plângerile şi memoriile pe care eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, le-am depus la Consiliul Superior al Magistraturii, instituţia care este, conform legii, cea care trebuie să garanteze procesul echitabil al cetăţenilor români, cea care trebuie să tragă de mânecă prin inspecţii, abuzurile, exagerările, derapajele unor procurori sau judecători. Am făcut aceste plângeri atât împotriva procurorului DNA Constanţa Andrei Bodean, cât şi împotriva doamnei judecător Iulia Cezara Suciu, de la Tribunal Constanţa", a afirmat Nicuşor Constantinescu.

El a precizat că a transmis memorii către Avocatul Poporului, către Parlamentul României, către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi către preşedintele Klaus Iohannis.

"Am făcut plângeri la preşedintele României, Klaus Iohannis, i-am cerut, ca şi garant al respectării Constituţiei, să intervină şi să ceară instituţiilor statului, aşa cum îl obligă prevederile legale, să respecte Constituţia României, să respecte drepturile cetăţenilor din judeţul Constanţa de a-şi alege reprezentanţii, să ceară acestor instituţii să respecte dreptul cetăţenilor de a fi aleşi", a explicat Constantinescu, afirmând că în cele două dosare judecate de către Iulia Cezara Suciu are interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu, printr-un memoriu, să stopeze prin măsuri legislative “abuzurile, derapajele uriaşe de la democraţie”.

Constantinescu crede că va fi condamnat pe data de 14 octombrie în dosarul legat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal, precizând că judecătoarea s-a antepronunţat deja, i-a interzis dreptul la apărare prin refuzarea audierii unor martori şi prin refuzarea efectuării unei expertize neutre în dosar.

"Eu nu am cum să o influeţez pe doamna Iulia Cezara Suciu, judecător, pentru că deja ea este influenţată. Îmi va da o condamnare chiar dacă nu există nicio faptă penală, chiar dacă nu este niciun păgubaş, chiar dacă s-a mai judecat aceeaşi speţă şi am fost achitat. Vrea să mă condamne, chiar dacă nu e vreo dovadă", a explicat Nicuşor Constantinescu.

El a mai afirmat că această "hăituială" din judeţul Constanţa şi din România trebuie să înceteze, pentru că sunt încălcate principiile democraţiei.

"Cred că e foarte important să trag acest semnal de alarmă, spunându-vă că eu cred că toată această hăituială, toată această teroare instaurată în România, în judeţul Constanţa de doi ani de zile trebuie să se oprească pentru că sunt încălcate grav principiile democraţiei", a afirmat Constantinescu.

La termenul din 30 septembrie, de la Tribunalul Constanţa, Nicuşor Constantinescu a cerut să fie achitat în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu în formă continuată, pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal, în timp ce DNA a solicitat condamnarea sa la închisoare, între 3 şi 15 ani, instanţa urmând să se pronunţe în 14 octombrie.

Nicuşor Constantinescu a declarat atunci că este dispus să achite prejudiciul către partea civilă, în cazul în care va exista o decizie definitivă şi irevocabilă care să îl confirme.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu se află sub control judiciar şi are interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi să ia legătura cu angajaţi ai CJ Constanţa sau consilieri judeţeni.

În 16 aprilie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa într-un dosar în care ar fi prejudiciat cu peste opt milioane de euro judeţul Constanţa, el fiind acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (nouă infracţiuni, din care cinci în formă continuată).

Constantinescu a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi şi în altul pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici