Nicuşor Dan: Am cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate în legătură cu monumentele

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi că a cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliţie în legătură cu monumentele realizate anii trecuţi în Bucureşti.

479 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Am cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate în legătură cu monumentele

Nicuşor Dan: Am cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate în legătură cu monumentele

„Cei responsabili vor fi identificaţi şi sancţionaţi, iar informaţiile strânse vor fi trimise mai departe poliţiei, pentru eventuale inculpări”, a transmis Nicuşor Dan, pe Facebook.

Acesta a precizat că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanţare pentru noi statui în Bucureşti. El spune că banii vor fi redirecţionaţi pentru investiţiile prioritare, „neglijate de precedenta administraţie – în modernizarea sistemului de termoficare, în combaterea poluării, în dezvoltarea infrastructurii de transport”.

Poliţia Capitalei a anunţat săptămâna trecută că a făcut două percheziţii domiciliare intr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune in formă continuată.

Un artist, care a realizat mai multe monumente pentru Primăria Capitalei, este acuzat de înşelăciune, după ce ar fi folosit pentru executarea acestora materiale de calitate inferioară. Sculptorul ar fi prejudiciat astfel municipiul Bucureşti cu 18 milioane de lei, arată un comunicat al Poliţiei Române.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2005-2016, suspectul, în calitate de autor/artist a încheiat mai multe contracte cu Administratia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, prin care s-a angajat sa realizeze mai multe monumente de for public, sculptură din material definitiv bronz, însă acesta ar fi urmărit executarea acestora din materiale de calitate inferioară, cauzând beneficiarului un prejudiciu in valoare totală de aproape 18.000.000 lei, reprezentând sumele plătite prin aceste contracte”, au transmis poliţiştii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici