Noi decese de la gripă. Şapte români au murit vineri din cauza virusului. Bilanţul a ajuns la 18 victime

Şapte români, respectiv cinci bărbaţi şi două femei, şi-au pierdut viaţa vineri din cauza gripei, numărul total al deceselor înregistrate de la începutul sezonului ajungând la 18, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică. Cu toţii sufereau de alte boli şi niciunul nu era vaccinat antigripal.

2537 afișări
Imaginea articolului Noi decese de la gripă. Şapte români au murit vineri din cauza virusului. Bilanţul a ajuns la 18 victime

Noi decese de gripă. Şapte români au murit vineri din cauza gripei. Bilanţul a ajuns la 18 victime

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat vineri decesul a şapte persoane din cauza gripei, respectiv o femeie în vârstă de 69 de ani din judeţul Arad, un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Ialomiţa, un bărbat de 65 de ani din judeţul Iaşi, un bărbat în vârstă de 19 ani din Prahova, o femeie în vârstă de 81 de ani din judeţul Arad, un bărbat în vârstă de 69 de ani din judeţul Timiş şi un bărbat în vârstă de 71 de ani din Capitală.

Cu toţii sufereau de alte boli şi niciunul nu era vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătăţii. S-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, faţă de 80 cazuri în 2018 în aceeeşi perioadă a anului trecut.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici