Noul ministru al Educaţiei, acuzat de plagiat

Noul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, este suspectat că a plagiat două articole de specialitate, reproducând pasaje şi tabele preluate din texte mai vechi care aparţin altor autori.

729 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Educaţiei, acuzat de plagiat

Ioan Mang (Imagine: SIlviu Matei/Mediafax Foto)

La audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, Ioan Mang, propus de Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a fost chestionat de un deputat în legătură cu activitatea profesională a acestuia.

În contextul acestor suspiciuni, există o lucrare ştiinţifică numită (în limba engleză) „VHDL implementation of an error detection and correction module based on Hamming code" publicată de către Ioan Mang împreună cu Erica Mang şi cu Popescu Costantin de la Universitatea din Oradea în publicaţia „Journal of Computer Science and Control System" - o revistă ştiinţifică a Universităţii din Oradea - în numărul din 2 octombrie 2011, în care au fost preluate pasaje din lucrarea din 2004 a lui Simon Tam.

Citeşte mai multe despre acuzaţiile de plagiat asupra lui Ioan Mang pe www.romanialibera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici