Noul stadion din Craiova, preluat oficial de Primărie; există şi o direcţie care administrează arena

Noul stadion din Craiova a fost preluat, miercuri, în administrare de către Primărie de la Compania Naţională de Investiţii, prin votul consilierilor locali, care au aprobat şi înfiinţarea unui nou serviciu în subordinea municipalităţii, cu 23 de posturi, care să administreze arena.

862 afișări
Imaginea articolului Noul stadion din Craiova, preluat oficial de Primărie; există şi o direcţie care administrează arena

Noul stadion din Craiova, preluat oficial de Primărie; există şi o direcţie care administrează arena

Consiliul Local al Municipiului Craiova a aprobat, miercuri, în unanimitate, preluarea Stadionului de la Compania Naţională de Investiţii şi trecerea acestuia în domeniul public al Băniei.

Începută în data de 23 octombrie, recepţia noului stadion a fost încheiată pe 7 noiembrie, reprezentanţii municipalităţii craiovene dând asigurări că arena îndeplineşte toate condiţiile.

”A fost o recepţie de mai bine de două săptămâni, motivul fiind tocmai acela că stadionul îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă pentru desfăşurarea oricăror activităţi în incinta acestuia. Au fost făcute verificări la toate instalaţiile care ţin de siguranţa la incendiu, de evacuări, de atenţionări. Au fost făcute verificări pe partea de structură – a fost prezent structuristul, care a avizat această construcţie, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Inspectoratului de stat în construcţii, aceştia dându-şi, într-un final, girul pentru a fi recepţionată această lucrare. Consider că suntem 100% siguri că această arenă poate găzdui evenimente atât sportive, cât şi de altă natură, în siguranţă, pentru toţi cei prezenţi în incinta acesteia. În ceea ce priveşte exploatarea ulterioară a acestei investiţii, în organigramă veţi vedea că nu sunt prevăzute doar posturi tehnice, sunt prevăzute şi posturi de funcţionari publici pentru a se crea o echipă de marketing puternică, care să poată atrage evenimente, să poată fi suportate toate cheltuielile cu întreţinerea acestei construcţii. De asemenea, vă asigur că a fost depusă documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pe lângă partea de proiectare, fiind necesar ca document doar procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Această documentaţie este în analiza celor de la ISU, să putem obţine autorizaţia într-un termen cât mai scurt posibil”, a afirmat directorul Direcţiei Patrimoniu şi membru al Comisiei de recepţie, Ionuţ Gâlea.

TITLURILE ZILEI

De asemenea, consilierii locali au votat înfiinţarea Serviciului Administrare şi Exploatare Stadion, în cadrul Direcţiei Patrimoniu, sub coordonarea Directorului Executiv. Este vorba, concret, despre 23 de posturi. Opt dintre acestea sunt funcţii publice (una de conducere de şef serviciu şi şapte funcţii publice de execuţie), iar 15 sunt funcţii contractuale.

”Vă asigurăm că aparatul Primăriei municipiului Craiova a analizat cu maximă seriozitate şi cu rigoare toate posturile care s-au mutat la acest serviciu nou-înfiinţat. Am avut discuţii cu fiecare şef de birou, cu fiecare şef de serviciu, cu fiecare direcţie în parte, inclusiv eu m-am opus în a transforma un anumit post din subordinea mea. Am analizat foarte atent această organigramă şi vă asigurăm că există bune intenţii şi că va funcţiona foarte bine. Nu vor suferi cetăţenii noştri, nu va fi aglomeraţie. Totul este aşa cum trebuie”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

La şedinţa legislativului, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Craiovei Maxima, echipa ”Univeristăţii” care a obţinut cele mai bune rezultate, în anii ’80.

”Este un stadion extraordinar. Chiar mai glumeam cu Emil Săndoi acum o săptămână, când am participat la o acţiune şi am intrat şi noi pe iarba verde şi vorbeam «Doamne, dacă am putea să mai jucăm şi noi acum, pe un asemenea stadion». Noi ne-am făcut datoria, în acea perioadă, acum urmează alte generaţii de jucători care, sper eu, să ne calce pe urme. Văd că unii dintre ei au început să cocheteze cu echipa naţională, ceea ce este un lucru foarte bun. Sper ca poimâine, când se va inaugura acest stadion, toate locurile să fie ocupate şi lumea să participe cu tot sufletul la această inaugurare, pentru că acest stadion şi această echipă meritau să fie ale oraşului Craiova”, a declarat fostul mijlocaş Nicolae Ungureanu.

Noul stadion din Craiova va fi inaugurat, vineri, cu un meci amical susţinut de CSU Craiova cu Sparta Praga.

Contractul de execuţie pentru noul complex sportiv a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 au început lucrările propriu-zise. Valoarea total a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv ”Ion Oblemenco” din Craiova a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I.

Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici