Numărul maxim de posturi din Ministerul Finanţelor va fi redus cu 22,3%, la 1.437 funcţii

Numărul maxim de posturi din aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice va fi redus cu 416, reprezentând 22,3% din totalul posturilor, astfel că numărul total de funcţii, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului, va fi de 1.437, potrivit unui proiect de HG elaborat de instituţie.

52 afișări
Imaginea articolului Numărul maxim de posturi din Ministerul Finanţelor va fi redus cu 22,3%, la 1.437 funcţii

Numărul maxim de posturi din Ministerul Finanţelor va fi redus cu 22,3%, la 1.437 funcţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Totodată, în urma procesului de restructurare a instituţiei, numărul de direcţii generale sau direcţii va fi redus prin transformarea acestora în direcţii sau servicii, concomitent cu comasarea anumitor structuri organizatorice.

Prin reorganizarea unor structuri şi restrângerea numărului de posturi vor fi reduse şi funcţiile de conducere.

În proiectul de act normativ este prevăzută şi scăderea la jumătate a consumului lunar maxim de carburant, la 200 de litri, pentru cele 12 autoturisme şi a unui microbuz din dotarea ministerului.

Guvernul a decis, la începutul lunii iulie, ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe, în a căror organigramă vor exista trei secretari de stat.

Ministerul Finanţelor are, potrivit noii structuri, un număr de trei secretari de stat, după ce Graţiela Iordache a fost eliberata din functie săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici