"O nouă victorie pentru salvarea spaţiului verde din Capitală". Judecătorii au suspendat acordurile de mediu pentru o parcare din Parcul Tineretului

Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea acordurilor de mediu obţinute de primăria sectorului 4 pentru construirea unei parcări în Parcul Tineretului, hotărârea nefiind definitivă. Primarul Daniel Băluţă susţine că „deciziile Justiţiei trebuie respectate”.

1268 afișări
Imaginea articolului "O nouă victorie pentru salvarea spaţiului verde din Capitală". Judecătorii au suspendat acordurile de mediu pentru o parcare din Parcul Tineretului

"O nouă victorie pentru salvarea a 3 ha de spaţiu verde în Capitală". Judecătorii au suspendat acordurile de mediu o parcare din Parcul Tineretului

„Dispune suspendarea executării Deciziei nr. 4/20.12.2017 de emitere a Acordului de mediu şi a Acordului de mediu nr. 01/18.01.2018, aferente obiectivului de investiţii „Amenajare parcare, propus a fi amplasat în Bucureşti, sector 4, Bd. Tineretului-str. Secerei”, până la soluţionarea pe fond a acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Contactat de Agenţia MEDIAFAX, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, spune că va respecta deciziile Justiţiei.

„Este obligatoriu ca deciziile Justiţiei să fie respectate, şi imediat după ce vom primi în mod oficial comunicarea acestor decizii ale Justiţiei vom acţiona în consecinţă. Exact aşa cum va scrie în motivarea sentineţor, aşa vom face”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Băluţă, primarul sectorul 4.

Potrivit deputatului Nicuşor Dan, lucrările la această parcare sunt în prezent ilegale.

„O nouă victorie importantă pentru salvarea a 3 hectare de spaţiu verde în Parcul Tineretului. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Eco Civica au obţinut în instanţă suspendarea acordului de mediu pentru construirea parcării în Parcul Tineretului. În baza acestei decizii, Garda de Mediu poate opri acum lucrările ilegale din Parcul Tineretului. Am sesizat deja Garda de Mediu şi aşteptăm oprirea şantierului pentru parcare”, scrie deputatul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan spune că a sesizat şi DNA referitor la construirea parcării din Pacul Tineretului.

„Precizăm că Inspectoratul de stat în Construcţii şi Poliţia Locală sector 4 puteau să oprească defrişarea copacilor şi şantierul ilegal al Primăriei dar nu au făcut-o până în prezent, deşi au fost sesizaţi cu această situaţie. Acesta este şi motivul pentru care am decis să sesizăm DNA. Consider că aceste instituţii, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Poliţia Locală sector 4, sunt complice la abuzurile Primariei sectorului 4, la fel şi Primăria Generală care refuză să ceară înapoi terenul, încălcând astfel o Hotărâre a CGMB”, mai spune Nicuşor Dan.

Prin Hotărarea Consiliului General din data de 21.12.2016, terenul în suprafaţă de 52.863 mp de pe strada Secerei, situat între Palatul Copiilor, Parcul Copiilor şi Sala Polivalentă, pe care Primăria sectorului 4 vrea să amenajeze o parcare, a fost transferat în administrarea Consiliului Local sector 4.

Ulterior, în 2017, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei parcări cu 750 de locuri pe acest teren– parcare la care se lucrează în prezent.

„În urmă cu un an, Consiliul Local a dat o hotărâre care spune că va investi 14 milioane de lei pentru această parcare, hotărâre care a fost atacată în instanţă de către Salvaţi Bucureştiul şi anulată, iar la trei zile după această anulare, Consiliul Local 4 a dat o hotărâre cu acelaşi conţinut. Iar această hotărâre a fost suspendată în urmă cu câteva zile (n.r. – aprilie 2018) de Tribunalul Bucureşti. (...) În momentul de faţă, Primăria Sectorului 4 nu are o autorizaţie de construire pentru această parcare", a declarat, la sfârşitul lunii aprilie, într-o conferinţă de presă, Nicuşor Dan,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici