Olguţa Vasilescu: Nu avem norme de aplicare la legea câinilor maidanezi. Cineva doarme într-un minister

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri, la Liga Aleşilor Locali ai PSD, că "degeaba a făcut Parlamentul Legea câinilor maidanezi dacă nu există normele de aplicare a acestei legi" şi a pledat pentru simplificarea procedurilor privind atragerea fondurilor europene.

382 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Nu avem norme de aplicare la legea câinilor maidanezi. Cineva doarme într-un minister

Olguţa Vasilescu: Nu avem norme de aplicare la legea câinilor maidanezi. Cineva doarme într-un minister (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Daţi-mi voie să vă spun şi ce mă doare: Legea câinilor maidanezi. A apărut, vă mulţumim, dar nu avem norme de aplicare. Cineva acolo doarme într-un minister. Dacă se mai întâmplă vreo nenorocire, nu ştiu unde va fi pasată responsabilitatea între Guvern, între primari, cum vom reuşi să facem. Degeaba a făcut Parlamentul această lege dacă nu avem normele de aplicare şi sper din toată inima că ONG-urile nu fac politica Parlamentului României, ONG-urile care susţin că aceste norme vor apărea undeva la jumătatea anului viitor şi sper că va fi sancţionat cel care se ocupă din minister cu aceste chestiuni şi ar trebui să vină mai repede cu ele, pentru că deja a ieşit din termen şi cred că ar trebui şi nişte sancţiuni la adresa ministrului respectiv", le-a spus Lia-Olguţa Vasilescu reprezentanţilor PSD, arătând că trebuie sancţionat cineva din minister sau vreun ministru.

Ea a arătat că trebuie simplificate procedurile pentru atragerea fondurilor europene şi că îi roagă pe parlamentari să fie mai puţin populişti şi mai realişti atunci când fac legi şi să se consulte şi cu primarii.

"Îi rugăm să treacă cu prioritate modificarea legii administraţiei publice locale", a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că trebuie colectate "mult mai bine taxele şi impozitele deja stabilite".

"Cred că trebuie să începem să colectăm mult mai bine taxele şi impozitele pe care le avem deja stabilite", a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici