Omul de afaceri Mihai Matei, acuzat de fraude cu fonduri europene, a fost reţinut

Omul de afaceri prahovean Mihai Matei, acuzat de fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu de două milioane de euro, a fost reţinut de către procurorii DNA Ploieşti, marţi seară, la finalul a peste 12 ore de percheziţii şi audieri.

896 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Mihai Matei, acuzat de fraude cu fonduri europene, a fost reţinut

Omul de afaceri Mihai Matei, acuzat de fraude cu fonduri europene, a fost reţinut (Imagine: Shutterstock)

Mihai Matei, care controlează mai multe firme, între care şi societatea Matero Ama, care în ultimii ani a avut mai multe contracte cu Consiliul Judeţean Prahova, a fost scos încătuşat, marţi seară, din sediul DNA Ploieşti, la finalul câtorva ore de audieri.

La ieşirea de la DNA, acesta nu a făcut nicio declaraţie.

Potrivit unor surse judiciare, soţia omului de afaceri, Aura Matei, suspectă în acelaşi dosar, a fost pusă sub control judiciar.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Ploieşti au adus, marţi, la audieri. doi angajaţi ai firmei contralate de către cei doi soţi, care în primă fază au fost audiaţi ca martori, ulterior schimbându-li-se încadrarea juridică, cei doi devenind suspecţi în acest caz.

La ora transmiterii acestei ştiri, Mihai Matei este transportat înspre arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, din municipiul Câmpina.

Procurorii DNA Ploieşti au făcut, marţi, mai mult de opt ore, cinci percheziţii la locuinţe şi sedii de firme din Prahova, dosarul în care este vizat şi omul de afaceri prahovean a cărui firmă are de mai mulţi ani contracte cu Consiliul Judeţean având ca obiect suspiciuni de fraudare de fonduri europene între 2010 şi 2013.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au descins şi la sediul firmei Matero Ama, care are ca obiect de activitate construcţiile şi care în ultimii ani a avut contracte de deszăpezire cu CJ Prahova.

Sursele citate au precizat că societatea Matero Ama este controlată de omul de afaceri Matei Mihai, suspectat în acest caz de fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu de două milioane de euro.

Conform surselor citate, obiectul contractului fraudat este achiziţia de utilaje necesare activităţii de construcţii.

Societatea Matero Ama a fost înfiinţată în anul 2004 şi are sediul în municipiul Câmpina.

Mihai Matei este suspectat că a accesat fonduri europene în baza unor documente false, pretinzând că a cumpărat din bani europeni o staţie de betoane pe care o deţinea deja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici