Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Cum să ieşi în stradă şi să ceri cu bună-ştiinţă să fii devalizat şi să-ţi fie furată educaţia şi sănătatea de băieţii deştepţi

Săptămâna trecută 300 de angajaţi ai Hidroelectrica au ieşit în stradă, în faţa Ministerului Economiei, să protesteze faţă de intenţia de a vinde pe Bursă 10% din acţiunile companiei, moment foarte prost pentru că e "criză economico-financiară" şi astfel acţiunile ar fi mult subevaluate, faţă de intenţia de a aduce management privat care ar lua "sute de mii de euro în beneficiul ei şi în detrimentul Hidroelectrica", că se va da pachetul majoritar, că aşa vrea FMI şi astfel se vând resursele energetice şi se pierde controlul asupra sistemului energetic naţional.

318 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Cum să ieşi în stradă şi să ceri cu bună-ştiinţă să fii devalizat şi să-ţi fie furată educaţia şi sănătatea de băieţii deştepţi

Cristian Hostiuc (Imagine: Sorin Andreica/Publimedia)

Şi ca o bomboană pe colivă sindicalişti vor să cheme la "conciliere" pe băieţii deştepţi din energie în legătură cu contractele cu energia ieftină. Deci cei 300 de sindicalişti de la Hidroelectrica sunt preocupaţi de soarta companiei, de cine vine la conducere, de valoarea acţiunilor listate la Bursă, de strategia naţională energetică etc. Aşa dintr-o dată.

Dar, nu-mi amintesc ca în ultimul deceniu, sau măcar în ultimii ani, aceşti sindicalişti şi liderul lor să fi ieşit în stradă, să fi spart geamurile de la Ministerul Economiei, să-şi fi dat "foc" în faţa Palatului Victoria sau la Palatul Cotroceni, că în 10 ani Hidroelectrica a fost secată de 1,5 miliarde de euro prin contractele încheiate de conducere şi cu voia acţionarului majoritar, statul prin toţi cei care au fost la putere.

Niciun sindicalist nu a făcut greva foamei pe motiv că statul şi managementul de stat, nu privat, au devalizat compania, au luat din banii pentru educaţie, sănătate, drumuri, şcoli, creşe, medicamente, adică din banii lor şi ai copiilor lor şi i-au dat băieţilor deştepţi. 1, 5 miliarde euro au fost luaţi în 10 ani din Hidroelectrica şi daţi altora.

Deci suntem în minus cu vreo 100 de şcoli, cu vreo 10.000 de medici, cu 100.000 de profesori nemulţumiţi şi acriţi de viaţă, cu salarii tăiate pentru că managementul de stat le-a dat contracte şi energie ieftină băieţilor deştepţi. Nu am auzit vreun sindicalist de la Hidroelectrica să fi murit de grija acestor 1,5 miliarde de euro care le-au fost luaţi din buzunar cu acte în regulă şi daţi altora.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici