Opinie Cristian Hostiuc, ZF - Tragedia pe care o plătim: Legi avem, dar sunt nerespectate pentru că nu se pot controla, amenda sau închide pe ei sau între ei

Tragedia cumplită de la clubul Colectiv din Capitală – 30 de morţi şi 147 de răniţi până duminică la ora 21.30 – aduce în discuţie tragedia legilor nerespectate şi de ce.

752 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc, ZF - Tragedia pe care o plătim: Legi avem, dar sunt nerespectate pentru că nu se pot controla, amenda sau închide pe ei sau între ei

Opinie Cristian Hostiuc, ZF - Tragedia pe care o plătim: Legi avem, dar sunt nerespectate pentru că nu se pot controla, amenda sau închide pe ei sau între ei

Autorităţile, începând de la preşedintele Klaus Iohannis, până la primarul sectorului  4, Cristian Popescu Piedone îşi acoperă activitatea prin hârtii: legi avem, regulamente de funcţionare avem, dar cei vinovaţi nu le respectă.

Preşedintele României constată că spaţiul unde era clubul Colectiv era impropriu acomodării a 300-400 de oameni. Iar acum aşteaptă cât mai rapid raportul autorităţilor.

Clubul funcţiona pe ruina fabricii Pionierul, privatizată în 2006 şi care acum aparţine unei firme din Cipru. Asta apropos de proprietarii anonimi.

Primarul sectorul 4, pe raza căruia se află clubul, prezintă rapid tone de hârtii, ca niciodată, prin care spune că toate autorizaţiile au fost date legal şi că nu ar fi problema lui ce s-a întâmplat acolo, că proprietarii clubului au lăsat să intre mult mai mulţi oameni decât au declarat în acte (80 versus 400). Dar clubul nu se deschisese ieri, ca să nu ştii  ce se petrece acolo.

România are legi, are norme, are sute de instituţii, are sute de mii de oameni angajaţi la stat care pot să verifice ce se întâmplă în jurul lor, pentru ce au dat aprobare, dar nu verifică.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici