Oprescu despre noua majoritate CGMB: Avem, după atâta timp, o formă structurală legală a consiliului

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, privind formarea unei noi majorităţi în CGMB, controlată de PSD, că important este că există "o formă structurală legală a consiliului" şi că speră să fie uitate "tulburările de genul care-i mai consilier general decât alt consilier general".

464 afișări
Imaginea articolului Oprescu despre noua majoritate CGMB: Avem, după atâta timp, o formă structurală legală a consiliului

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Important este că există o formă structurală legală, subliniez legală, după atâta timp şi după şedinţele acelea interplanetare. Faptul că există o formă legală a consiliului, faptul că au fost reluate toate hotârările care şi-au arătat deja efectele de-a lungul timpului, din martie până în prezent, înseamnă că oamenii privesc cu seriozitate la ce-i de făcut", a declarat primarul general, joi, după stabilirea noii majorităţi PSD, PC şi PP-DD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primarul a mai arătat că, în condiţiile în care s-a obţinut o majoritate simplă în CGMB (jumătate plus unul dintre consilieri), pentru proiectele care au nevoie de aprobarea a două treimi dintre consilierii generali vor fi necesare discuţii.

"Dacă se reaşează (CGMB - n.r.) şi sper că s-a reaşezat putem merge înainte cu proiectele care oricum trebuie luate din nou în discuţie şi revotate. Cele care au nevoie de majoritate cu două treimi trebuie reluate şi trebuie discutate cu ceilalţi", a mai spus Oprescu.

Întrebat ce părere are despre introducerea pe ordinea suplimentară de zi a unui număr de 30 de proiecte despre consilierii ACL au spus că nu le-au fost prezentate, Oprescu a răspuns că nici el nu le ştie conţinutul.

"Dar este vrerea consiliului, consiliul acţionează în independenţa lui totală şi în hotărârea politică", a mai spus Sorin Oprescu.

Prefectul Capitalei a suspendat mai multe hotărâri luate de fosta majoritate din CGMB, formată din consilierii PNL şi PDL, astfel că acestea urmează să fie votate din nou.

PSD, PC şi reprezentanţi ai PP-DD au format, joi, o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care are 33 de consilieri şi este formată din reprezentanţii PSD şi PC (27 în total), la care se adaugă cei trei consilieri excluşi din PDL şi alţi trei proaspăt validaţi din partea PP-DD. În opoziţie sunt reprezentanţii PDL şi PNL, în total 21 de consilieri.

Guvernul a adoptat, în 28 august, o ordonanţă de urgenţă ce permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Actul normativ a fost publicat marţi în Monitorul Oficial, intrând în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici