Video Oprescu vrea să stea 12 ani la Primărie

Primarul Sorin Oprescu are ca obiective modernizarea urbanistică, infrastructura, consolidarea clădirilor, reorganizarea transportului în comun, reînfiinţarea creşelor, iar întrebat de candidatura la Preşedinţie declară că bucureştenii l-au suit într-un tramvai din care va coborî peste vreo 12 ani.

26 afișări

Rep.: Şi dacă tot suntem în această zonă, ce părere aveţi despre o posibilă numire a lui Adrian Iordache, membru în comisia de disciplină a municipalităţii în funcţia de Prefect al Capitalei, după cum susţin surse din cadrul PDL? Şi dacă va îngreuna colaborarea dintre municipalitate şi prefectură faptul că însuşi Adrian Iordache a fost supus Comisiei de disciplină?

S.O.: Domnul Iordache va fi prefect, eu sunt primar ales, fiecare îşi face treaba lui. Refuz să cred, am spus-o de nenumărate ori, refuz să cred că cineva vine să acţioneze împotriva intereselor cetăţeanului. Eu dau socoteală cetăţenilor Bucureştiului pentru ceea ce fac în calitatea în care ei m-au ales, Iordache dă socoteală în calitatea pe care e şi tot cetăţenilor - cum o dai, cum o iei. Aşa că refuz să cred că nu va exista o colaborare pentru oraş. Unii zic: "Nu-i adevărat sunt ditirambe" .. Bine, dacă sunt "ditirambe", sunt primul care ies şi spun: "Fraţilor, m-am înşelat, nu-i aşa! Dar nu cred că voi ieşi".

Rep.: Fostul viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu, afirma, marţi, că demisia sa este motivată şi de faptul că nu a funcţionat relaţia de colaborare cu dumneavoastră personal. Şi preciza în acelaşi timp că nu a fost ceva personal, doar că nu a existat o relaţie de colaborare. Cum comentaţi această declaraţie şi de ce s-a ajuns în această situaţie, mai ales că atribuţiile sale au fost stabilite încă de la preluarea mandatelor?

S.O.: N-am înţeles nicio declaraţie a dânsului, cumva că l-aş împiedica să îşi facă responsabilităţile şi, mă rog, să credeţi că a avut responsabilităţile repartizate. Dacă ne referim însă la semnătura care consfinţeşte o serie întreagă de acordari de sume celor care prestează pentru Primăria Capitalei, în ultimă instanţă la serviciile de apă, canal şi aşa mai departe, care intrau în responsabilităţile sale şi nu am a-i face niciun reproş aicea, asupra responsabilităţii pe care a avut-o pe zonele astea. Dacă ne referim însă la faptul că n-a existat colaborare, că n-a existat semnătură financiară care să poată să ....atunci e cu totul altceva. Eu mă aflu într-un proces de şase luni de zile, mă aflu într-un proces de analiză pentru că am promis bucureştenilor că o să aibă alte servicii. Eu răspund pentru orice act pe care îl semnez şi răspund ca ordonator principal de credite. Este apanajul, dar şi responsabilitatea mea. Eu nu îmi joc viaţa, imaginea mea, munca mea de-o viaţă întreagă, atunci când cineva ridică din umeri ipotetic şi-mi spune că: "Domn’e, n-am ştiut că... ". Nu. Dacă greşeala este a mea, mi-o însuşesc, mă refer la partea financiară şi asta înseamnă controalele care sunt zilnice sau lunare sau anuale şi foarte bine că sunt. Dacă se referea la chestiunea aceasta, atunci răspunsul meu este "nu"! Aşa voi proceda şi pe viitor. Nu îmi bat joc de banul public.

Rep.: Există de asemenea informaţii potrivit cărora şi Robert Ionescu ar putea pierde postul de viceprimar din cauza disoluţiei partidului. Spuneţi-mi, vă rog, va exista o perioadă grea pentru Primăria Capitalei, dacă vor fi doi noi viceprimari?

S.O.: Pe mine mă bucură indiferent de hotărârea Consiliului, Consiliul este îndrituit să ia aceste hotărâri, o să-şi aleagă alţi doi viceprimari, cu care am să colaborez în acelaşi registru în care am colaborat şi cu ceilalţi. Sunt o serie întreagă de proiecte pe care le-am discutat de exemplu cu viceprimarul Ionescu, proiecte care au început să demareze, legate de pregătirea efectivă a lor. Nu am sesizat că cineva ar trage înapoi.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici