2.000 de muncitori au aglomerat aeroportul Cluj. Orban: Este inadmisibil / Premierul cere o anchetă

  • Orban, despre situaţia de la Cluj: Este inadmisibil
  • Premierul cere Ministerului de Interne să declanşeze o anchetă
  • Ministrului Transporturilor îi cere lui Marcel vela, de la INterne, să modifice articolul 10 din OM 7
1534 afișări
Imaginea articolului 2.000 de muncitori au aglomerat aeroportul Cluj. Orban: Este inadmisibil / Premierul cere o anchetă

Orban, despre situaţia de la Cluj: Este inadmisibil

„Poate închideţi aeroportul Cluj, după ce am văzut azi. Este inadmisibil. Au fost două tentative de schimbare a acestui manager, care au fost oprite de instanţă. MInisterul de Interne trebuie să demareze o anchetă. E inadmisibil ce s-a petrecut acolo, noi trebuie  să folosim toate pârghiile pentru a-l trege la răspundere pe managerul aeroportului”, a declarat Orban.
 
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat că firmele din Germania au notificat EUROCONTROL şi aşa săau primit culoare de zbor.
 
”Sunt de acord. Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Cluj. Dintr-o bun intenţie a autorităţilor statului, reglementată prin Ordonanţa Militară la articolul 10, din păcate, s-a ajuns în situaţia în care instituţiile statului nu s-au implicat. Este un lanţ de nereguli. Este inadmisibil cum firmele de recrutare au adus 1.500 de oameni şi i-au lăsat în parcarea aeroportului”, spune şi ministrul Transporturilor.
 
El a anunţat că i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, modificarea articolului 10 din ordonanţa militară 7, astfel încât autorităţile statului să aibă control asupra zborurilor.
 
Aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinaţii din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe şi Dusseldorf.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici