Papa Francisc în România | SPP va înregistra temporar, cu număr unic, autoturismele cu care se va deplasa suveranul Pontif/ Detaliile vizitei alături de Klaus Iohannis

Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede că SPP va înregistra temporar, cu număr unic, autovehiculele în care se va deplasa Papa Francisc cu ocazia vizitei desfăşurate în România între 31 mai şi 2 iunie.

1196 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc în România | SPP va înregistra temporar, cu număr unic, autoturismele cu care se va deplasa suveranul Pontif/ Detaliile vizitei alături de Klaus Iohannis

Papa Francisc în România | SPP va înregistra temporar, cu număr unic, autoturismele cu care se va deplasa suveranul Pontif

Programul vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc poate fi consultat aici

”Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) teza întâi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se autorizează Serviciul de Protecţie şi Pază să înregistreze în evidenţele proprii, cu număr unic, autovehiculele în care se deplasează Sanctitatea Sa Papa Francisc cu ocazia vizitei desfăşurate pe teritoriul României în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Numărul unic de înregistrare prevăzut alin. (1) este înscris pe fond alb având litera/literele şi cifra/cifrele de culoare roşie şi este valabil exclusiv în perioada vizitei”, se arată în proiectul de OUG publicat de Executiv.î

Potrivit sursei citate, aceste autoturisme vor avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România. Ordonanţă de urgenţă urmează să intre în vigoare pe 27 mai 2019 şi se va aplica până pe 7 iunie 2019, inclusiv.

Potrivit preambulului, deplasarea Sanctităţii Sale se va efectua cu autoturisme puse la dispoziţie de către partea română, iar reprezentanţii Vaticanului au solicitat ca acestea să aibă numărul de înregistrare unic folosit atât în ţara sa cât şi în toate vizitele oficiale efectuate în alte ţări, potrivit uzanţelor protocolare.

OUG va fi adoptată având în vedere faptul că, la momentul actual, legislaţia naţională nu permite să se dea curs solicitării reprezentanţilor Vaticanului privind utilizarea numerelor de înmatriculare folosite pe autoturismele cu care se deplasează Sanctitatea Sa, iar neadoptarea de măsuri imediate, prin ordonanţă de urgenţă, ar conduce la imposibilitatea îndeplinirii în mod optim a solicitării legate de vizita Papei Francisc, ceea ce ar crea grave abateri de la protocolul specific cu impact negativ în plan intern şi internaţional.

Papa Francisc, în România. Detaliile vizitei alături de Klaus Iohannis - surse

 

Papa Francisc se va deplasa de la Bucureşti la Şumuleu-Ciuc, Iaşi, Blaj, iar în final va pleca din Sibiu. Papa va fi primit de către Klaus Iohannis, iar preşedintele se va alătura şefului Bisericii Catolice în unele momente din timpul vizitei.

Papa Francisc va călători pe 31 mai la Bucureşti, unde va fi aşteptat de către preşedintele Klaus Iohannis alături de soţia sa Carmen Iohannis la Aeroportul Otopeni, potrivit unor surse oficiale.

Suveranul Pontif va merge de la aeroport pe bulevardele din Bucureşti, amenajate special pentru primirea sa, cu un automobil produs de Dacia. Papa va putea saluta românii şi pe toţi cei care se află în public la venirea sa.

Papa Francisc va avea parte de o primire oficială la Palatul Cotroceni, unde sunt invitaţi membrii de la Guvern şi Parlament, societatea civilă şi diferitele grupuri etnice din România. Suveranul Pontif va primi drept cadou din partea preşedintelui produse tradiţionale româneşti.

După terminarea vizitei de stat de la Cotroceni, Papa va lua parte la un moment religios la Catedrala Mântuirii Neamului alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. La acest moment va lua parte şi Klaus Iohannis.

Ultimul punct din programul Papei în Bucureşti va fi vizita la Catedrala Sfântul Iosif, unde vor fi plasate ecrane, la exterior, pentru public, datorită constrângerilor de spaţiu din interior.

Papa Francisc va pleca pe 2 iunie din Sibiu, unde va fi condus de Klaus Iohannis cu soţia acestuia, Carmen, la aeronavă.

În timpul vizitei Suveranului Pontif, preşedintele Iohannis va participa la câte o întâlnire cu creştinii ortodocşi, romano-catolici, greco-catolic

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici