Parlamentul decide următorul preşedinte al AEP

Plenul reunit al Parlamentului va lua o hotărâre, miercuri, prin vot secret cu bile, cu privire la următorul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. PSD îl susţine pe secretarul general al autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, iar Opoziţia pe Marian Muhuleţ, vicepreşedinte AEP.

473 afișări
Imaginea articolului Parlamentul decide următorul preşedinte al AEP

Parlamentul decide următorul preşedinte al AEP

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat, marţi, în unanimitate, dosarele celor doi candidaţi pentru conducerea Autorităţii Electorale Permanente.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică, susţinut de PSD, este secretar general al AEP din luna ianuarie 2018. Anterior, începând cu anul 2015, a fost vicepreşedinte al Autorităţii. În anul 2014, Mituleţ deţinea funcţia de consilier personal al ministrului pentru dialog social.

Partidele din opoziţie: PNL, PMP şi USR îl susţin pe Marian Muhuleţ, actual vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru şefia forului.

Potrivit Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, instituţia este condusă de un preşedinte, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţă comună. Preşedintele este desemnat pentru un mandat de 8 ani, care poate fi reînnoit o singură dată.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni că Mircea Drăghici nu mai este propunerea PSD petru Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acesta urmând să se ocupe de campaniile electorale, în timp ce Constantin-Florin Mituleţu-Buică va fi susţinut de PSD pentru acest post.

Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici