Parola de acces în Târgovişte o depăşeşte în atribuţii pe Carmen Dan. Cine ar fi dispus-o. „S-a exagerat intenţionat”

Carmen Dan a declarat că s-a exagerat în mod intenţionat în privinţa blocării accesului în Târgovişte din cauza unei parole impuse, subliniind că accesul a fost oprit pentru zona în care se desfăşura mitingul. Ministrul mai spune că preşedintele a lansat declaraţii fără a avea „informaţii reale”.

4572 afișări
Imaginea articolului Parola de acces în Târgovişte o depăşeşte în atribuţii pe Carmen Dan. Cine ar fi dispus-o. „S-a exagerat  intenţionat”

Parola de acces în Târgovişte, o depăşeşte pe Carmen Dan: Nu ministrul dispune. S-a exagerat

„Nu ministrul dispune măsurile de ordine publică, ele sunt dispuse de comandaţii poliţiei şi jandarmeriei, pe principiul competenţei teritoriale. (...) Ce am constatat însă a fost că s-a exagerat în mod intenţionat ideea că a fost blocat întregul oraş.

Eu ştiu că s-au dispus măsuri de restricţionare a accesului în zona în care se desfăşura o adunare publică, un miting cu caracter electoral de către organizatori şi accesul a fost restricţionat doar pentru acea zonă care era autoritate şi era legal.

Mai mult decât atât cred că s-ar fi putut găsi o formulă mai bună pentru accesul persoanelor autorizate să participe la acea adunare, eventual (…) sau altceva, însă parola a fost convenită de către organizator”, a declarat Carmen Dan.

Potrivit ministrului de Interne, preşedintele Klaus Iohannis a lansat declaraţii fără să aibă la bază „informaţii reale”, acuzând forţele de ordine.

„L-am văzut ieri (miercuri, n.r) şi pe preşedinte acuzând, ca de obicei fără să aibă informaţiile reale, deşi are absolut toate pârghiile să le afle, acuzând poliţia şi jandarmeria că au fost persoane arestate.

Păi dacă preşedintele României nu ştie care este diferenţa între o persoană care este arestată şi o persoană care este condusă la secţie pentru identificare atunci este foarte grav.

Şi încă ceva în plus, dacă ne referim la măsuri de restricţionare, îi reamintesc domnului preşedinte că şi pentru dânsul se dispun astfel de măsuri de restricţionare a zonei pe care o traversează, tot de către aceeaşi comandanţi din poliţie şi jandarmerie care au responsabilitatea şi obligaţia să vegheze şi să se asigure că sunt respectate măsurile de siguranţă”, a mai spus sursa citată.

Precizările vin după ce unui bărbat care intra, duminică, în Târgovişte, în timpul mitingului PSD, i s-a cerut „o parolă” de către un poliţist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici