Pasager suspect de febră tifoidă într-o aeronavă Turkish Airlines aterizată pe aeroportul Otopeni/ Bărbatul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală

O aeronavă Turkish Airlines a aterizat, marţi seară, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, fiind ulterior izolată la sol, din cauza unui pasager de cetăţenie română care prezenta simptome de febră tifoidă, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Ministerul Sănătăţii a anunţat că pasagerul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

3063 afișări
Imaginea articolului Pasager suspect de febră tifoidă într-o aeronavă Turkish Airlines aterizată pe aeroportul Otopeni/ Bărbatul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală

Pasager suspect de febră tifoidă într-o aeronavă Turkish Airlines aterizată pe aeroportul Otopeni

"Aeronava venea de lstanbul, la 19:45 a aterizat. Sunt 194 de pasageri, fiind vorba despre o aeronavă Turkish Airlines. Pasagerul este român, cel cu simptome de febră tifoidă", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pasagerii au rămas conform procedurii specifice în aeronavă, doar cel suspect de febră tifoidă a fost debarcat şi preluat de echipe medicale.

Procedura este ca pasagerii să rămână în avion până când Direcţia de Sănătate Publică face verificările corespunzătoare, potrivit sursei citate.

La aeroportul Otopeni s-au depasat de urgenţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală

Ministerul Sănătăţii a anunţat că pasagerul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Ministerul Sănătăţii anunţă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că în urma unui apel primit la 112 marţi seară, a fost anunţat că pasagerul aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Henri Coanda din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă. Sorina Pintea a precizat că apelul la 112 a fost făcut chiar de soţia pasagerului. Bărbatul venea din Guineea.

"Sub coordonarea directa a ministrului Sanatatii, Sorina Pintea si a dr Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Directiei de Sanatate Publica Ilfov a demarat procedurile care se impun in astfel de situatii. Din echipa prezenta la aeroport a facut parte si Ion Iordanescu, secretar de stat la ministerul Transporturilor. In urma acestor proceduri s-a constatat ca pasagerul suferise de febra tifoia cu o luna in urma si este negativat, neexistand riscul de transmitere a acestei afectiuni", transmite ministerul Sănătăţii.

Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost scos din aeronavă şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Victor Babeş în Capitală pentru stabilizare.

Ceilalti 194 de pasageri au coborât din aeronavă în condiţii de siguranţă şi nu există risc de contaminare, mai transmite ministerul Sănătăţii.

Medicii au precizat că febra tifoidă se transmite doar pe cale digestivă, nu şi aeriană.

“ Am vrut sa ma asigur ca sunt respectate cu strictete toate procedurile care se impun in astfel de situatii si pot sa spun acum ca, impreuna cu reprezentantii aeroportului, lucrurile s-au desfasurat foarte corect. Nu a fost o situatie grava, dar am certitudinea ca daca lucrurile vor sta altfel, ne vom descurca” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, la rându-i, că a fost sesizată, marţi, cu privire la existenţa, la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines, care a aterizat la 19:45 pe aeroport, din direcţia Istanbul cu destinaţia Bucureşti, a unui pasager român cu simptome de febră tifoidă.

„Conducerea CNAB a dispus imediat măsuri de urgenţă, conform unei proceduri speciale pentru asemenea situaţii, aeronava fiind izolată, iar cei 194 de pasageri rămânând la bordul acesteia până la sosirea echipei medicale a Direcţiei de Sănătate Publică, care a dispus măsurile specifice. În urma verificărilor de specialitate, cetăţeanul român suspect de febră tifoidă a fost transferat la spital, iar ceilalţi 193 de pasageri au fost debarcaţi în condiţii de siguranţă, fără risc de contaminare”, a precizat Compania de Aeroporturi Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici