PASAJUL Mihai Bravu - Oprescu: "Lucrările merg mult mai bine decât m-am aşteptat". Când se va circula pe PRIMUL POD al pasajului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă că şoferii ar putea circula pe primul pod al pasajului Mihai Bravu - Splaiul Unirii "undeva în martie 2014", dacă vremea va permite buna desfăşurare a lucrărilor.

4365 afișări
Imaginea articolului PASAJUL Mihai Bravu - Oprescu: "Lucrările merg mult mai bine decât m-am aşteptat". Când se va circula pe PRIMUL POD al pasajului

PASAJUL Mihai Bravu - Oprescu: "Lucrările merg mult mai bine decât m-am aşteptat". Când se va circula pe PRIMUL POD al pasajului (Imagine: Primăria Capitalei)

"Lucrările merg foarte bine, chiar mult mai bine decât m-am aşteptat, în condiţiile în care au trecut doar trei luni şi patru zile de când au fost reluate lucrările. Pe 6 ianuarie înţeleg că va fi adus şi ultimul tablier pentru că podul să se poată traversa în întregime. Aşa cum puteţi vedea, scheletul podului este terminat şi susţinut. Cred că dacă vremea ne va permite, undeva în martie 2014 se va putea circulă pe acest pod", a spus edilul, care a verificat, sâmbătă, stadiul lucrărilor la pasaj.

În ceea ce priveşte lucrările la cel de-al doilea pod, Oprescu a arătat că "deja au fost amplasaţi stâlpii în laterale, în vederea realizării podului, iar la sfârşitul anului 2014 întregul pasaj va fi dat în folosinţă".

Cu acelaşi prilej, primarul general a precizat că pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de maşini şi va contribui la descongestionarea traficului în zonele Brâncoveanu, Niţu Vasile, Bulevardul Berceni şi fosta Macaralei.

Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii va avea două poduri paralele, peste Splaiul Unirii/Râul Dâmboviţa şi, respectiv, peste intersecţia Prelungirea Şos. Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor.

Podurile - unul cu lungimea de 675,4 metri şi unul de 687,7 metri - vor avea câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens.

Potrivit municipalităţii, în prezent, primul pod este realizat în proporţie de 65%.

Primăria Capitalei a atribuit în august, prin licitaţie restrânsă accelerată, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2014.

Proiectul fusese început de Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, însă contractul cu aceasta a fost reziliat în decembrie 2012, după ce municipalitatea a plătit 37 de milioane de lei.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, municipalitatea a primit din partea consilierilor generali dreptul de a contracta servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru a identifica posibile creanţe rezultate în urma rezilierii contractului cu Romstrade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici