PASARELELE PIETONALE peste DN 1 au fost date în folosinţă. Victor Ponta, aşteptat la inaugurare

Cele patru pasarele pietonale peste DN 1, construite în oraşele Azuga, Buşteni şi Comarnic, au fost date în folosinţă sâmbătă, iar inaugurarea acestora va avea loc duminică, la eveniment fiind aşteptat să participe şi premierul Victor Ponta.

5528 afișări
Imaginea articolului PASARELELE PIETONALE peste DN 1 au fost date în folosinţă. Victor Ponta, aşteptat la inaugurare

Cele patru pasarele pietonale peste DN 1 au fost date în folosinţă. Victor Ponta, aşteptat la inaugurare (IMagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)

Cele patru pasarele pietonale ridicate în oraşele Azuga, Buşteni şi Comarnic au fost date în folosinţă sâmbătă, anunţă Poliţia Română.

Pasarelele pietonale metalice reprezintă, potrivit autorităţilor, o soluţie temporară de fluidizare a traficului rutier pe Valea Prahovei până la construirea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Micea Cosma, cele patru pasarele au fost construite de firme din judeţ, iar costul lor variază între 70.000 şi 99.000 de euro.

Două dintre pasarele sunt amplasate în Buşteni, una în Azuga şi una în Comarnic, acestea fiind zonele de pe Valea Prahovei unde se produceau cel mai frecvent aglomerări în trafic, întrucât şoferii opreau la trecerile de pietoni pentru a acorda prioritate.

O dată cu punerea în funcţiune a celor patru pasarele, în cele trei localităţi a fost desfiinţate şapte treceri de pietoni.

Totodată, pe marginea DN 1 au fost montate garduri metalice de peste un metru înălţime, pentru a-i împiedica pe pietoni să traverse neregulamentar.

Potrivit şefului CJ Prahova, inagurarea oficială a pasarelelor peste DN 1 va avea loc duminică, la eveniment fiind aşteptaţi premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici