Patriarhul Daniel: În 1989 autorităţile comuniste au interzis închinarea la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie. Peste câteva luni regimul a căzut

În predica rostită marţi cu ocazia celei de-a doua azi a sărbătorii Sfântului Dumitru, Patriarhul Daniel a spus că autorităţile comuniste au interzis în octombrie 1989 pelerinajul la sfintele moaşte, iar "peste câteva luni regimul comunist a căzut".

1706 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel: În 1989 autorităţile comuniste au interzis închinarea la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie. Peste câteva luni regimul a căzut

Patriarhul Daniel: În toamna anului 1989 autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie, peste câteva luni regimul a căzut

Afirmaţiile Patriarhului au fost făcute pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La pelerinajul de la Dealul Mitolopoliei în acest an au putu participa doar persoanele ce au domicilul în Bucureşti.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut", a spus Patriarhul Daniel în timpul predicii sale.

Slujba a fost oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală de către Patriarhul Daniel alături de cei trei episcopi vicari din Bucureşti şi câţiva preoţi şi diaconi. Aproximativ 200 de persoane au putut lua parte la slujbă în spaţiul special amenajat conform măsurilor sanitare menite să combată răspândirea noului coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici