Patronul restaurantului din Constanţa unde trei dansatoare au ars de vii într-un incendiu, dat în urmărire internaţională / IPJ Constanţa: Era sub control judiciar şi avea interdicţie de a părăsi ţara

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanţa, condamnat la 8 ani de închisoare după ce trei artiste au murit în urma unui incendiu, a fugit. Potrivit unor surse judiciare, pe numele său a fost emis mandat de urmărire internaţională.

2372 afișări
Imaginea articolului Patronul restaurantului din Constanţa unde trei dansatoare au ars de vii într-un incendiu, dat în urmărire internaţională / IPJ Constanţa: Era sub control judiciar şi avea interdicţie de a părăsi ţara

Patronul restaurantului din Constanţa unde trei dansatoare au ars de vii într-un incendiu, dat în urmărire internaţională, după ce a fugit

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că George Karam, patronal restaurantului Beirut din Constanţa, este de negăsit, după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Pe numele său a fost emis mandat de urmărire internaţională.

Marţi, judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat pe George Karam, patronul restaurantului Beirut în care trei fete au murit în urma unui incendiu, la 8 ani şi o lună de închisoare.

Judecătorii au stabilit şi despăgubiri reprezentând daune morale în valoare de 1 milion de euro.

Pe 5 aprilie 2014, trei tinere – cântăreaţa Ioana Nicoleta Cengher şi dansatoarele Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă - au murit într-un incendiu produs în restaurantul din Constanţa. În momentul incendiului, fetele se aflau în mansarda restaurantului şi nu au mai putut fi salvate.

Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizaţie, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la nişte probleme la reţeaua de gaze naturale, care, de asemenea, a fost montată şi menţinută ilegal, fără niciun aviz.

În acea noapte, întreaga mansardă a ars şi s-a prăbuşit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă şi a întocmit fişe din instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa.

În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. Totul s-a soldat cu şapte victime – trei fete au murit şi alte patru persoane au fost intoxicate cu fum.

George Karam a fost găsit vinovat pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie în zonă construită protejată şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

IPJ Constanţa: George Karam era sub control judiciar şi avea interdicţie de a părăsi ţara

George Karam, patronal restaurantului Beirut din Constanţa, condamnat la 8 ani de închisoare după ce trei artiste au murit în urma unui incendiu, era sub control judiciar şi avea interdicţie de a părăsi ţara, anunţă IPJ Constanţa.

La această oră este dat în urmărire numitul George Karam, dat fiind faptul că în seara de 19 noiembrie a.c. s-a primit, din partea instanţei, mandatul de executare a pedepsei de 8 ani de închisoare, pe numele acestuia.

„Imediat după primirea mandatului, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu au demarat activităţile de căutare la adresa de domiciliu de pe raza oraşului Ovidiu, dar şi pe raza municipiului Constanţa. Precizăm faptul că sus numitul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar şi avea interdicţie de a părăsi ţara, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierei. La acest moment, bărbatul este căutat de poliţişti în vederea depistării şi punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea. Se fac toate demersurile şi eforturile pentru identificarea acestuia, fiind verificate toate pistele şi informaţiile care i-ar putea ajuta pe poliţişti pentru găsirea bărbatului”, anunţă IPJ Constanţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici