PCM Covasna vrea miting pentru autonomie de 1 Decembrie, în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a înregistrat o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe în vederea rezervării Pieţei "Mihai Viteazul", locul desfăşurării manifestărilor principale dedicate Zilei Naţionale, pentru a organiza un miting de 1 Decembrie pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

183 afișări
Imaginea articolului PCM Covasna vrea miting pentru autonomie de 1 Decembrie, în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe

PCM Covasna vrea miting pentru autonomie de 1 Decembrie, în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în cursul zilei a înregistrat o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicită rezervarea Pieţei "Mihai Viteazul" pentru 1 Decembrie.

"În numele Partidului Civic Maghiar am înregistrat azi (marţi - n.r.) o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicităm ca în 1 Decembrie, între orele 11.00 şi 15.00, în Piaţa Mihai Viteazul, fosta piaţă Gabor Aron, să ne permită o demonstraţie în cadrul căreia să solicităm puterii de la Bucureşti să respecte Proclamaţia de la Alba Iulia din 1918, unde s-a promis autonomia", a spus Kulcsar Terza.

Preşedintele PCM Covasna susţine că acest miting nu se doreşte a fi o anti-manifestare a celor dedicate Zilei Naţionale a Românei.

"Nu se poate ca noi, minoritarii cum ni se spune, întotdeauna doar înghiţim şi tot înghiţim, în timp ce drepturile noastre sunt încălcate flagrant. Noi nu vrem nimic antidemocratic, ci doar cerem ceea ce partea română a formulat şi a promis. Nu cerem nimic ieşit din comun, dar, dacă în 1918, de 1 Decembrie, partea română s-a obligat, atunci noi cerem să respecte Proclamaţia de la Alba Iulia", a subliniat Kulcsar Terza.

În fiecare an, ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale a României au loc în Piaţa "Mihai Viteazul", din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sfântu Gheorghe, cererea înregistrată de PCM Covasna va fi analizată de către o comisie mixtă formată, printre alţii, din reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Comunitare, care va decide dacă solicitarea va fi sau nu aprobată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici