PDL anunţă că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa numirii lui Victor Ciorbea la ASF

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că democrat-liberalii sesizează miercuri Curtea Constituţională în privinţa numirii lui Victor Ciorbea la ASF, pe motiv că aceasta ar fi ilegală, încălcând Constituţia, Ciorbea neîndeplinind condiţiile prevăzute în lege pentru a ocupa această funcţie.

703 afișări
Imaginea articolului PDL anunţă că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa numirii lui Victor Ciorbea la ASF

Victor Ciorbea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Ea a spus, la o conferinţă de presă, că numirea lui Victor Ciorbea este neconformă cu articolul 1 alineatele 3 şi 5 din Constituţie pentru că nu se respectă legea de organizare şi funcţionare a ASF, care prevede pentru membrii acestei instituţii o vechime de minimum 9 ani în instituţiile financiare, de credit sau bancare.

"PDL sesizează astăzi Curtea Constituţională cu privire la numirea ilegală a lui Victor Ciorbea la ASF, considerând că această numire este neconformă cu articolul 1 alineatele 3 şi 5 din Constituţie", a afirmat Paul.

Ea a mai susţinut că Parlamentul ar fi încălcat legea, prin faptul că a votat numirea lui Victor Ciorbea la ASF.

Întrebat în legătură cu faptul că PDL a mai sesizat Curtea în privinţa numirii Avocatului Poporului pe motiv că nu îndeplinea criteriile stabilite de lege şi nu a avut câştig de cauză, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a precizat că acest caz nu este similar cu cel al lui Victor Ciorbea, pentru că atunci Avocatul Poporului era numit interminar dintre ajuncţi.

Plenul comun al celor două Camere a aprobat, marţi, cu 333 de voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă", numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Victor Ciorbea a fost numit cu 326 de voturi "pentru" şi 16 voturi "împotrivă".

Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa în semn de protest faţă de nominalizarea lui Ciorbea.

Numirile în funcţie au fost făcute pe durata rămasă a mandatului şi se aplică de la 1 mai 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici