PDL cere Guvernului să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizării funcţionarilor

PDL cere Guvernului Ponta să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative şi solicită ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să prezinte planul de reconversie profesională şi de integrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi.

429 afișări
Imaginea articolului PDL cere Guvernului să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizării funcţionarilor

PDL cere Guvernului să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizării funcţionarilor (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a promis înfiinţarea unui milion de locuri de muncă, însă scoate şomeri pe bandă rulantă, fiind disponibilizaţi funcţionarii publici de execuţie, iar în contrapartidă sunt angajaţi politic oameni în funcţii de conducere.

"PDL cere Guvernului Ponta să prezinte public criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative, îi cere să respecte legea dialogului social. PDL cere de asemenea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici să prezinte avizele pe care le-a dat pe reducerea de personal. PDL solicită Avocatului Poporului să atace Ordonanţa 77/2013, care este o ordonanţă ilegală, încălcând drepturile funcţionarilor publici", a spus Barbu.

Ea a adăugat că reducerea cu 4% de personal îi afectează pe funcţionarii publici care lucrează efectiv, în timp ce Guvernul Ponta înfiinţează instituţii noi, cum ar fi Ministerul Energiei, al IMM-urilor şi Turismului, Agenţia pentru Autostrăzi, care presupun angajarea de oameni cu salarii mari, în funcţii de conducere.

"Este o epurare politică, neexitând criterii pentru disponibilizări. USL va da afară funcţionarii care nu au carnet de partid de la PSD sau PNL", a arătat Sulfina Barbu, adăugând că PDL reclamă faptul că acest proces nu este transparent, nu este corect şi este politic.

PDL cere ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să prezinte public planul de reconversie profesională şi de integrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi.

"Doamna Câmpeanu trebuie să explice de ce nu accesează fondurile europene, care sunt la dispoziţie, din Fondul european de ajustare la globalizare, pentru sprijinirea oamenilor care sunt în dificultate. Eugen Teodorovici şi Mariana Câmpeanu trebuie să prezinte public măsurile şi proiectele pentru accesarea a 400 de milioane de euro pe care România îi are la dispoziţie de la Comisia Europeană, pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii", a arătat Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că USL are la dispoziţiile soluţiile PDL pentru rezolvarea situaţiei, şi anume reducerea cotei unice de la 16% la 12%, neimpozitarea profitului reinvestit, salariul minim de 1.000 de lei, reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici