PDL depune vineri la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Educaţie

PDL va depune, vineri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe Educaţie, a anunţat, marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

337 afișări
Imaginea articolului PDL depune vineri la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Educaţie

PDL depune vineri la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Educaţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preda a precizat că BPN al PDL a luat decizia acestei moţiuni simple.

"Este prima moţiune pe care PDL o depună la adresa Guvernului Ponta după ce democrat-liberalii au intrat în opoziţie", a spus Cezar Preda.

El a precizat că democrat-liberalii îi cer ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, '"să anuleze titlul de doctor a lui Victor Ponta" şi a apreciat că mesajul dat de guvernanţi la începerea anului şcolar arată că "va continua o abrambureală în sistemul de învăţământ".

Cezar Preda a mai spus că "destabilizarea sistemului de învăţământ nu s-a oprit", criticând votarea de către Senat a prevederilor privind bacalaureatul profesional, despre care a spus că reprezintă "o formă comunistă de a da o hârtie".

Potrivit lui Cezar Preda, prin moţiunea simplă pe învăţământ pe care o va depune la Camera Deputaţilor, democrat-liberalii doresc "să tragă un semnal de alarmă" faţă de ce se întâmplă în acest domeniu.

"Ce se întâmplă azi în educaţie e urmare a unui pact pe educaţie semnat de liderii politici. Anul şcoar a început cu presiune maximă, într-o săptămână au fost schimbaţi 1.000 de director de şcoli", a precizat Preda, care l-a criticat pe Ponta pentru că, "fără o analiză temeinică", a vorbit despre desfiinţarea clasei zero.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an şcolar, că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile "au dat bătăi de cap părinţilor".

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a hotărât, în iulie, că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

Comisia de Etică a stabilit că teza de doctorat a lui Ponta "încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite în activitatea de cercetare".

"Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penală Internaţională, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fără anexe, fără prefaţa semnată de profesorul coordonator Adrian Năstase şi fără cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 pagini", spunea preşedintele Comisiei de Etică, profesorul Marian Popescu, care a prezentat în 20 iulie decizia luată în cazul autosesizării privind plagiatul lui Ponta.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis, în şedinţa din 29 iunie, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă atunci Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

Premierul Victor Ponta declara, pentru MEDIAFAX, că decizia Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept "comisie ad-hoc" special pentru el, este "politică" şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Premierul spunea că dacă îşi va face datoria faţă de oameni, iar Guvernul va lua măsurile aşteptate, "bătăliile politice vor rămâne în urmă", spunând însă că el va rămâne cu "nişte răni".

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, pentru gandul.info, că, din punctul său de vedere, cazul s-a încheiat, ea invocând decizia Consiliului Naţional de Etică potrivit căreia Victor Ponta nu a plagiat.

Rectorul UB, Mircea Dumitru, declara, recent, că doar Ministerul Educaţiei poate decide retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, întrucât acesta este demnitar, precizând că raportul Comisiei de Etică şi al juriştilor confirmă plagiatul şi va fi trimis MECTS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici