PE aprobă un miliard de euro, pentru 2015, în scopul creării de locuri de muncă destinate tinerilor

Parlamentul European a aprobat miercuri un plan care prevede alocarea a un miliard de euro în cursul anului 2015 pentru stimularea ţărilor Uniunii Europene să creeze 650.000 de locuri de muncă pentru tineri.

229 afișări
Imaginea articolului PE aprobă un miliard de euro, pentru 2015, în scopul creării de locuri de muncă destinate tinerilor

PE aprobă un miliard de euro, pentru 2015, în scopul creării de locuri de muncă destinate tinerilor (Imagine: Shutterstock)

Finanţarea este oferită în cadrul Fondului Social European, adăugându-se fondurilor oferite deja în cele 20 de state europene care au regiuni în care rata şomajului tinerilor depăşeşte 25%.

Proiectul, propus de Comisia Europeană, a fost aprobat în Parlamentul UE cu 632 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 31 de abţineri.

"Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, iar Europa accelerează acţiunile pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor. Provocarea era de a obţine un acord solid, susţinut puternic, într-un timp record: ceea ce arată că atunci când suntem hotărâţi Europa are rezultate", a declarat raportorul Elisabeth Morin-Chantier (PPE).

Numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani care nu au un loc de muncă şi nu se află într-un program educaţional este în creştere la nivelul Uniunii Europene.

Fondurile destinate Iniţiativei pentru Tineri 2014-2020 sunt de 3,2 miliarde de euro, urmând să fie completate cu cel puţin 3,2 miliarde de euro prin Fondul Social European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici