Pensie pentru copiii cadrelor medicale care mor din cauza COVID-19. Proiectul PSD a trecut de Parlament

  • Deputaţii au votat, astăzi, proiectul PSD care prevede acordarea pensiei de urmaş rudelor cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19.
  • Pensia pe care o vor primi de la stat este 75% din salariul pe care cadrul medical îl avea în momentul decesului.
  • Rudele cadrelor medicale decedate vor fi scutite de la plata impozitelor pe teren şi pe clădire, precum şi de la plata serviciilor medicale sau a medicamentelor.
306 afișări
Imaginea articolului Pensie pentru copiii cadrelor medicale care mor din cauza COVID-19. Proiectul PSD a trecut de Parlament

Deputaţii au votat proiectul PSD prin care rudele cadrelor medicale beneficiază de pensie de urmaş

Proiectul a fost adoptat, joi, de Camera Deputaţilor, cu 312 voturi „pentru”. Medicii vor fi puşi pe aceeaşi treaptă cu revoluţionarii şi veteranii de război. Familiile medicilor decedaţi în lupta cu COVID-19 vor primi pensie de urmaş. 

„Urmaşii cadrelor medicale, decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare”, se arată în proiectul votat de senatori.

Totodată, proiectul mai prevede şi instituirea zilei de 11 martie ca Zi naţională a personalului medical, când se va comemora lupta medicilor împotriva virusului SARS- Cov 2.

Legea merge la promulgare.

Un medic de 62 de ani din Constanţa, este singurul cadru medical care a murit de COVID-19, iar acesta şi-a dat demisia înainte de deces. Pe 31 martie, medicul şi-a dat demisia de la spital, iar pe 6 aprilie a fost ultima lui zi de muncă. Pe 8 aprilie, s-a internat cu simptomatologie COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi a fost confirmat cu coronavirus în aceeaşi zi şi a murit pe 22 aprilie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici