Percheziţii la Opera din Iaşi. Beatrice Rancea, bănuită de delapidarea subvenţiilor de la Ministerul Culturii

  • Procurorii DIICOT fac, luni, percheziţii la Opera din Iaşi.
  • Beatrice Rancea, managerul instituţiei, este bănuită că ar fi delapidat subvenţiile acordate de Ministerul Culturii.
  • Gruparea formată de managerul ieşean cuprindea persoane din Iaşi şi Bucureşti.
  • Valoarea prejudiciului este de 5 milioane de lei, precizează DIICOT.
2868 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Opera din Iaşi. Beatrice Rancea, bănuită de delapidarea subvenţiilor de la Ministerul Culturii

Managerul unor instituţii culturale din Iaşi este bănuit că ar fi delapidat subvenţiile acordate de Ministerul Culturii. Reprezentanţii DIICOT susţin prin intermediul unui comunicat de presă că în urmă cu şapte ani acesta ar fi format un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals.

Procurorii DIICOT fac, luni, percheziţii la Opera din Iaşi. Beatrice Rancea, managerul instituţiei, este bănuită că ar fi delapidat subvenţiile acordate de Ministerul Culturii, au spus, pentru Aleph News, surse din rândul anchetatorilor.

Cei de la DIICOT mai spun că gruparea formată de managerul ieşean cuprindea persoane din Iaşi şi Bucureşti. Anchetatorii susţin că grupul infracţional a început să acţioneze în anul 2014 şi că membrii au obţinut sume mari de bani provenind din subvenţii şi alocări de la bugetul Ministerului Culturii.

Acţiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvenţiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naţionale Bucureşti şi a Operei Naţionale Române Iaşi.

Investigaţia penală a scos în evidenţă faptul că activitatea infracţională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achiziţiilor, iar pe de altă parte a vizat cheltuielile cu colaboratorii şi chiriile. Valoarea prejudiciului este de 5 milioane de lei, precizează DIICOT.

Ministerul Culturii transmite că va coopera cu DIICOT şi va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare.

„Referitor la percheziţiile care au avut loc, astăzi, la Opera Naţională din Iaşi, vă informăm că Ministerul Culturii va pune la dispoziţia DIICOT, la solicitarea acesteia, toate documentele necesare, va coopera cu instituţiile de control ale statului şi va răspunde oricăror solicitări legale, necesare pentru bunul mers al anchetei.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici