PERCHEZIŢII la Strehaia, la persoane suspectate de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3,3 milioane euro. Mătuşa lui Leo de la Strehaia şi alte patru persoane, ridicate

Nouă percheziţii au loc, miercuri, la Strehaia (Mehedinţi), dar şi la Baia Mare, fiind vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro, printre suspecţi fiind şi Stela Mihai, mătuşa lui Leo de la Strehaia.

1652 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII la Strehaia, la persoane suspectate de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3,3 milioane euro. Mătuşa lui Leo de la Strehaia şi alte patru persoane, ridicate

PERCHEZIŢII la Strehaia, la persoane suspectate de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3,3 milioane euro. Printre suspecţi, mătuşa lui Leo de la Strehaia (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

UPDATE 14:31 Mătuşa lui Leo de la Strehaia şi alte patru persoane, ridicate în urma percheziţiilor de miercuri

Cinci persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, Stela Mihai, fiica şi fiul acesteia, au fost ridicate, miercuri, în urma percheziţiilor din Mehedinţi, urmând să fie audiate, fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de circa 3,3 milioane euro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, de la vila din Strehaia a Stelei Mihai au fost ridicate şi trei autoturisme de lux: BMW X6, BMW X5 şi Audi A4, a căror valoare este de aproximativ 100 000 de euro, dar şi mai multe documente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De la domiciliul persoanelor vizate, din localitatea Strehaia au fost ridicate trei autoturisme de lux în valoare de aproximativ 100 000 de euro, documente care atestă tranzacţiile economice ilegale, iar la audieri au fost conduse cinci persoane", a declarat Lohon.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada 2008 - 2013, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, ar fi dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive, iar sumele de bani obţinute ar fi fost introduse ulterior în circuitul economic al societăţilor administrate, prejudiciul creat bugetului statului fiind estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro.

Cele cinci persoane sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând să fie audiate în cursul zilei de miercuri de către poliţişti şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, care vor decide dacă emit pe numele lor ordonanţe de reţinere.

Acţiunea este coordonată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, poliţiştii având nouă mandate de aducere pe numele unor persoane din Strehaia şi Baia Mare suspectate că, prin intermediul unor "firme fantomă", au emis facturi fictive în scopul deducerii TVA şi a impozitului pe profit.

"Au efectuat tranzacţii economice ilegale, achiziţii de bunuri, obţinând sume de bani pe care ulteiror, prin conturi bancare, le-au introdus în circuitul economic cu scopul de a le da un caracter de legalitate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 3,3 milioane de euro, prin deducerea TVA şi a impozitului pe profit", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon.

El a precizat că persoanele vizate în acest dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani urmează să fie duse la Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

Printre suspecţi se află şi Stela Mihai, autoproclamata preşedintă a romilor din Strehaia şi mătuşa lui Ion Stelică Mihai, cunoscut ca Leo de la Strehaia, la locuinţa femeii având loc, de asemenea, percheziţii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici