Pesta porcină africană, un nou FOCAR descoperit. Sute de animale vor fi sacrificate. Reprezentant ANSVSA: Pe cei care îi găsim îi ucidem preventiv

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în judeţul Galaţi, în localitatea în extravilanul căreia, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost sacrificaţi 15 porci din cauza virusului. De data aceasta, pesta a apărut într-o gospodărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

14107 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină africană, un nou FOCAR descoperit. Sute de animale vor fi sacrificate. Reprezentant ANSVSA: Pe cei care îi găsim îi ucidem preventiv

Pesta porcină africană, într-o gospodărie din Galaţi. Sute de animale vor fi sacrificate. Reprezentant ANSVSA: Pe cei care îi găsim îi ucidem preventiv

Focarul care a fost confimat în localitatea gălăţeană Tudor Vladimirescu este cel de al zecelea din judeţul Galaţi. Fiind vorba despre o gospodărie aflată în localitate, autorităţile au decis să eutanasieze toţi porcii începând de marţi.

„Avem confirmarea pentru un focar de pestă porcină la o gospodărie din Tudor Vladimirescu. În această dimineaţă, am analizat şi aprobat măsurile necesare, am decis să eutanasiem toate suinele din localitate. Toţi proprietarii de porci vor fi despăgubiţi indiferent dacă sunt sau nu crotaliaţi”, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol.

Echipele de inspectori sanitari şi de veterinari vor eutansia toţi porcii rămaşi în gospodăriile tărăneşti, deoarece în ultimele zile numeroşi proprietari şi-au sacrificat animalele de frica pestei porcine.

„Erau înregistraţi 223 de porci. Vom afla câţi sunt în realitate, pe cei care îi găsim îi ucidem preventiv astăzi. Oamenii nu trebuie să refuze, nu ne-am confruntat cu astfel de cazuri. Ei primesc despăgubiri, în caz contrar pot fi sancţionaţi, suntem dispuşi să explicăm de mai multe ori”, a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, Carmen Stroia.

Probleme cu pesta porcină sunt şi în extravilanul municipiului Galaţi. Zilele trecute, lângă un complex de agrement a fost descoperit un porc mistreţ mort din cauza pestei porcine africane. De aceea, autorităţile au decis să intensifice partidele de vânătoare din judeţ şi să extermine toţi mistreţii din zona contaminată.

CITEŞTE continuarea pe pagina 2 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici