Peste 60 de copii dintr-o comunitate de rromi, bolnavi de hepatită

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi au tratat în ultima săptămână peste 60 de copii de etnie rromă din comuna Lungani, bolnavi de hepatită virală.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 60 de copii dintr-o comunitate de rromi, bolnavi de hepatită

Peste 60 de copii dintr-o comunitate de rromi, bolnavi de hepatită

Copiii, cu vîrste între 12 şi 14 ani, au fost afectaţi de forme uşoare ale bolii.

"Fiind o comunitate relativ închisă, probabil au contactat virusul în acelaşi timp. Credem că de vină este sursa de apã contaminată", a declarat marţi presei Mihnea Hurmuzache, şeful Autorităţii pentru Sănătate Publică Iaşi (ASP).

Potrivit medicilor, ultimii pacienţi vor fi externaţi pînă la sfârşitul acestei săptămîni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici