Video Peste o sută de persoane au donat, marţi, sânge pentru Mihai Constantinescu/ Artistul Petre Geambaşu şi soţia sa, refuzaţi de medici

Peste o sută de persoane au donat sânge pentru Mihai Constantinescu, marţi, la Spitalul Floreasca, până la orele prânzului. Printre cei care au venit să doneze se numără şi artistul Petre Geambaşu, împreună cu soţia, însă, din cauza vârstei, medicii nu le-au recoltat sânge.

6068 afișări

Petre Geambaşu şi soţia acestuia s-au prezentat, marţi, la Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde este internat în prezent cântăreţul Mihai Constantinescu. Cei doi au vrut să doneze sânge pentru prietenul lor, dar nu au putut face acest gest, din cauza vârstei.

„Noi am venit, dar suntem depăşiţi de vârstă (...) Ne-am întâlnit cu Simona (soţia lui Mihai Constantinescu – n.red), ne-am luat în braţe. Acum 10 zile au vrut să-l deconecteze şi bravo ei că a refuzat, că lucrurile se mai pot schimba”, a declarat Petre Geambaşu, la ieşirea din spitalul Floreasca.

Soţia lui Petre Geambaşu susţine că cei de la spital le-au transmis că pentru donare există o limită de vârstă, la femei de 59 de ani, iar la bărbaţi de 65.

Totuşi, până la orele prânzului, peste 100 de persoane au donat sânge pentru Mihai Constantinescu, printre care şi mulţi tineri.

Admiratorii artistului au venit la spital după ce apropiaţii lui Mihai Constantinescu au făcut un apel în acest sens.

Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală pe 13 mai, în urma unui stop cardio-respirator, el fiind internat în unitatea spitalicească de peste o lună. Mihai Constantinescu şi-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace. În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici