Petrescu: Ar trebui organizate evenimente pentru ca turiştii să nu vină pe litoral doar vara

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a spus, vineri, că ar trebui organizate diverse evenimente pentru atragerea turiştilor pe litoral şi în alte perioade din an, nu doar în lunile de vară, referindu-se la circuite culturale sau excursii cu vaporaşul.

209 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Ar trebui organizate evenimente pentru ca turiştii să nu vină pe litoral doar vara

Petrescu: Ar trebui organizate evenimente pentru ca turiştii să nu vină pe litoral doar vara (Imagine; Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Dacă se continuă cu acest gen de a încerca să faci turism pe litoral, adică două luni de sezon, hotelierii acţionează pe măsură, în sensul că încearcă să aibă profitul doar în acele două luni pentru un an întreg sau şase luni de sezon cum ar trebui. Faptul că hotelurile sunt deschise de la 1 mai până la sfârşitul lui octombrie înseamnă că ar trebui făcut ceva ca turistul să nu vină doar pentru soare şi nisip, ci să aibă şi multe alte lucruri de făcut şi mă refer la circuite culturale, excursii cu vaporaşul, agrement, organizare evenimente", a declarat, vineri, la Mangalia, ministrul Petrescu.

El a mai spus că ar trebui "mărită durata de şedere a turistului pe litoral", astfel încât oamenii să fie atraşi să rămână mai mult timp, nu doar un weekend.

"Să mărim durata de şedere a turistului pe litoral. Dacă vin doar în weekend bucureştenii sau românii, în general, hotelierii s-ar putea să aibă profit mai mic decât dacă turiştii vin o săptămână sau cinci zile. (...) Fiecare hotel îşi face politica proprie în aşa fel încât să fie şi profitabil, acesta este scopul fiecărui operator, iar dacă nu asigură şi nişte servicii corespunzătoare va fi taxat de clienţi", a explicat ministrul Turismului.

De asemenea, Cristian Petrescu a afirmat că toate construcţiile ilegale de pe litoral vor fi demolate, făcând apel la proprietarii structurilor de cazare lăsate în paragină să le vândă dacă nu mai doresc să investească în acestea.

"Vremea tunurilor imobilare a trecut atunci când luai un hotel pe trei lei şi îl vindeai pe 10 lei. Nu cred că va mai exista foarte curând o creştere a preţului la imobiliare, iar cei care ţin hotelurile în paragină ar fi bine să le vândă celor care doresc să se ocupe de acest lucru. Este timpul ca aceste construcţii să reintre în circuitul turistic", a afirmat Cristian Petrescu.

Ministrul s-a aflat, vineri, în judeţul Constanţa, el vizitând mai multe obiective printre care Portul turistic din Mangalia şi Cazinoul din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici