Poliţia Penitenciară se alături acţiunilor de protest organizate de Europol. Ce cerinţe au poliţiştii?

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare (SNPP) anunţă, luni, declanşarea acţiunilor de protest în solidar cu Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL.

1626 afișări
Imaginea articolului Poliţia Penitenciară se alături acţiunilor de protest organizate de Europol. Ce cerinţe au poliţiştii?

Poliţia Penitenciară se alături acţiunilor de protest organizate de Europol. Ce cerinţe au poliţiştii?

SNPP este organizaţie sindicală majoritară din Poliţia Penitenciară şi anunţă, luni, că se alături acţiunilor de protest.

Atât SNPP, cât şi EUROPOL sunt afiliate la Federaţia PUBLISIND (Blocul Naţional Sindical) care a protestat în ianuarie-februarie 2021 împotriva suspendării aplicării Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Poliţiştii cer aplicarea de la 1 ianuarie 2022 a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi indexarea pensiilor militare.

În cadrul calendarului de proteste, în 13, 14 şi 15 decembrie vor fi mitinguri la prefecturi. În 16 decembrie SNPP va merge la miting la MAI, în solidar cu Sindicatul EUROPOL, iar în 17 decembrie 2021 vor mitinguri succesive la PSD, PNL şi UDMR, cu deplasarea participanţilor. Începând din luna ianuarie 2022 sunt anunţate mitinguri succesive la Ministerul Justiţiei şi în Poliţia Penitenciară, pentru acordarea titlului de specialist de clasă similar celorlalte categorii de salariaţi din aceeaşi familie ocupaţională (în cazul nesoluţionării revendicărilor principale).

„SNPP declară ferm că prima opţiune este întotdeauna dialogul, prin urmare ne arătăm deschişi discuţiilor pentru clarificarea perspectivelor în planul salarizării”, anunţă sindicaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici