Poliţiştii rutieri, către Klaus Iohannis: În 2019 vor muri peste 2.000 de persoane în accidente

Grupul Poliţiştilor Rutieri i-au transmis o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin care îi solicită să nu promulge modificările Codului Rutier care fac referire la semnalizarea radarelor şi spun că, dacă această lege va fi adoptată, vor muri peste 2.000 de persoane în 2019.

4330 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii rutieri, către Klaus Iohannis: În 2019 vor muri peste 2.000 de persoane în accidente

Poliţiştii rutieri, către Klaus Iohannis: În 2019 vor muri peste 2.000 de persoane în accidente

Poliţiştii mai spun că dacă această lege va intra în vigoare Poliţia Rutieră va fi depăşită de evenimentele rutiere.

„În condiţiile intrării în vigoare a acestei legi, poliţia rutieră va fi în imposibilitatea de a-şi executa misiunile şi de a controla respectarea limitelor de viteză pe drumurile publice. În situaţia în care administratorul drumului public numontează indicatoare de presemnalizare a radarelor , va fi un semnal pentru “teribilişti” de a calcă pedala de acceleraţie la maxim, iar poliţia rutieră se va află în imposibilitatea de a proteja viaţă şi integritatea corporală a cetăţenilor, cum este prevăzut la art. 22 din Constituţie”, se mai arată în scrisoare.

Grupul Poliţiştilor Rutieri mai afirmă că nu este normal să presemnalizezi o acţiune control, care are caracter inopinat, „iar după aceea să creezi premisele unor piste de curse pentru conducătorii auto care au un comportament disimulat în prezenţa poliţiei şi disconsiderant în absenţa acesteia”.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici