Poluare „de weekend” în Bucureşti. Protecţia Mediului anunţă creşteri ale poluanţilor de vineri seara până sâmbătă dimineaţa

  • Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a anunţat că, începând de vineri seara până sâmbătă dimineaţa, au fost înregistrate creşteri ale poluanţilor monitorizaţi în Capitală.
  • Astfel, concentraţiile de PM10 au fost la staţiile Cercul Militar şi Titan la aproape triplul valorii limită stabilite.
3246 afișări
Imaginea articolului Poluare „de weekend” în Bucureşti. Protecţia Mediului anunţă creşteri ale poluanţilor de vineri seara până sâmbătă dimineaţa

Poluarea „de weekend” în Bucureşti. APM anunţă creşteri ale poluanţilor monitorizaţi în Capitală de vineri seara până sâmbătă dimineaţa

„La staţiile B6- Cercul Militar, de trafic, şi B2- Titan, concentraţiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentraţia medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnică. Şi celelalte staţii de monitorizare au înregistrat concentraţii medii orare ale PM 10 în jurul şi peste valoarea de 100 micrograme/mc Concentraţia medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de valoarea limită (185 micrograme/mc faţă de VL=200 micrograme/mc) doar la staţia B6”, a anunţat sâmbătă dimineaţa Agenţia pentru protecţia Mediului Bucureşti pe pagina de Facebook.

Conform reprezentanţilor Agenţiei, traficul a participat semnificativ la creşterea concentraţiilor de PM10.

„La începutul serii de ieri, la toate staţiile de monitorizare din oraş s-au inregistrat corelaţii între poluanţii monitorizaţi (creşteri pe aceleaşi perioade ale concentraţiilor de PM10, NO2 şi CO, chiar şi benzen). Analiza corelaţiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creşterea concentraţiilor de pm10. Începând cu ora 20, concentraţiile de particule PM 10 au crescut în continuare, în orele de seară spre noapte aducându-se aport suplimentar din încălzirea rezidenţială”, au mai arătat reprezentamţii APM.

Aceştia susţin că, întrucât condiţiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanţi la nivelul solului, iar concentraţiile au rămas ridicate şi in cursul diminetii de sâmbătă, însă la niveluri mai reduse decât în cursul serii.

APM Bucureşti anunţă că a informat autorităţile locale responsabile de gestionarea traficului în Capitală.

Ultima poluare majoră în Bucureşti a avut loc în urmă cu câteva zile, iar de Crăciun, Nordul Capitalei, cel mai irespirabil loc de pe planetă.

De cele mai multe ori în Capitală au fost înregistrate valori ridicate ale poluării în weekend, iar adesea, acestea au avut ca sursă arderile de deşeuri din localităţile limitrofe. 

 

Incepand cu seara zilei de 22 ianuarie 2021 si până in prezent, in Municipiul Bucureşti si localităţile limitrofe au...

Publicată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti pe Sâmbătă, 23 ianuarie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici