Ponta: Băsescu este dator unor oameni, de aceea refuză să schimbe conducerea STS

Preşedintele Traian Băsescu este dator unor oameni pentru rezultatul alegerilor din 2009 şi al referendumului din 2012 şi din acest motiv refuză să îl înlocuiască de la conducerea STS pe Marcel Opriş, a reafirmat, luni seara, premierul Victor Ponta.

471 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu este dator unor oameni, de aceea refuză să schimbe conducerea STS

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

El a adăugat, la Antena 3, că, în declaraţia susţinută duminică, preşedintele a fost şi mincinos şi ilogic apărând Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) ca implicare în accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT a cărei temă a fost accidentul aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, că în ultima perioadă "s-a instalat public, prin persistenţa unor minciuni", mesajul că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului, spunând că acest lucru este o minciună şi că STS nu are nici echipament şi nici dreptul legal în acest sens.

El a arătat că acţiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare şi de aceea a fost un eşec, "cum a catalogat-o şi prim-ministrul".

Preşedintele a adăugat că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne şi destituirea şefului Serviciului, şeful statului precizând însă că niciuna din variante nu este viabilă şi că doar dacă cineva poate dovedi că STS are capabilităţi mai mari decât cele prezentate pentru cazul accidentului aviatic nu va sta pe gânduri în ceea ce priveşte cererea de demitere a directorului Serviciului.

După aceste declaraţii, premierul Ponta a anunţat că USL va iniţia, luni, în Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, document care va fi aprobat de Parlament în procedură de urgenţă.

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea STS modifică Legea 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS şi OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea MAI şi stabileşte reorganizarea serviciului ca Departament în cadrul MAI.

Proiectul are cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici