Ponta: Băsescu nu poate vorbi de Udrea în general, trebuie să indice Serviciul care a încălcat legea

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că Traian Băsescu, în calitate de preşedinte, trebuie să indice clar care dintre serviciile de informaţii a încălcat legea prin urmărirea Elenei Udrea, nu să vorbească la modul general.

143 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu nu poate vorbi de Udrea în general, trebuie să indice Serviciul care a încălcat legea

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Spre deosebire de Elena Udrea care poate să pună ce vrea şi să meargă unde vrea - e o femeie liberă... încă - Băsescu este încă oficial preşedinte în funcţie chiar dacă nelegitim şi nu poate să vorbească ca Udrea, să zică în general, trebuie să spună: Serviciul X a încălcat legea, că urmărirea unei persoane care nu a încălcat în vreun fel legea este ilegal. Nu poţi să spui în general", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă ar fi reacţionat în cazul în care el ar fi apărut alături de procurorul general al României, Tiberiu Niţu, la cumpărături, Ponta a răspuns râzând: "Dacă aş fi apărut alături de Niţu cumpărându-ne poşete scumpe, cred că era o problemă gravă".

Legat de faptul că Elena Udrea acuză serviciile de informaţii că manipulează campania electorală şi o sabotează, Ponta a răspuns: "Na, cred că de la 4 va lua 3 (la sută din voturi-n.r.)"

Fotografii cu Elena Udrea, şefa DIICOT, Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Anamaria Topoliceanu au fost difuzate joi, pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat şi facturi din timpul şederii la Paris. După ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost şters.

Consiliul Superior al Magistraturii analizează dacă se impune sesizarea Inspecţiei Judiciare, pentru verificări legate de fotografiile făcute publice joi în care apar Elena Udrea şi şefa DIICOT, Alina Bica, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai instituţiei.

Şefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului să facă, prin Inspecţia Judiciară, verificări privind imaginile apărute pe internet în care apare alături de Elena Udrea, precizând că nu comentează aspecte ce ţin de viaţa privată, din timpul unui concediu de odihnă.

Elena Udrea a declarat, joi, după publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Anamaria Topoliceanu, la cumpărături la Paris, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată.

Udrea a spus că fotografiile apărute sunt făcute profesionist şi că este vorba despre o acţiune de filaj. Ea a precizat că vizita ei la Paris a fost în week endul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul că facturile referitoare la cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

De asemenea, Udrea a anunţat că va da în judecată hotelul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, tot joi, referitor la fotografiile cu Elena Udrea la Paris, că este o ”operaţiune pe care serviciile, un serviciu românesc şi unul francez, şi l-au făcut între ele” şi a arătat că acest lucru nu trebuie să rămână aşa.

El a precizat, la postul B1 TV, că va avea o discuţie cu şefii serviciilor secrete, luni, după primul tur de scrutin şi a precizat că "sunt câţiva oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sărit calul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici