Ponta, despre activitatea forţelor de ordine la acţiunea pro-Antena 3: Fiecare îşi face datoria

Victor Ponta a spus că a fost informat de ministrul de Interne despre activitatea forţelor de ordine la acţiunea pro-Antena 3 şi poate doar să spună că ”fiecare îşi face datoria şi se respectă legea”, adăugând că el nu este ”comentator” pentru a vorbi despre modul în care a acţionat Jandarmeria.

2010 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre activitatea forţelor de ordine la acţiunea pro-Antena 3: Fiecare îşi face datoria

Ponta, despre activitatea forţelor de ordine la acţiunea pro-Antena 3: Fiecare îşi face datoria (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

”Am fost informat de către ministrul de Interne asupra activităţii tuturor forţelor de ordine şi pot doar să spun că fiecare îşi face datoria şi se respectă legea” a afirmat, luni, la Târgovişte, premierul Victor Ponta, referindu-se la modul în care a acţionat Jandarmeria la manifestaţia pro-Antena 3, care a avut loc duminică, în zona Palatului Cotroceni şi unde un participant la acţiune a agresat o echipă de jurnalişti.

Întrebat dacă Jandarmeria a intervenit aşa cum ar fi trebuit în acea situaţie, premierul a spus că nu este ”un comentator” pentru a răspunde la această întrebare.

De asemenea, întrebat dacă este mulţumit de reacţia forţelor de ordine, Ponta a răspuns că nu are ”dreptul la mulţumiri sau nemulţumiri”.

”Eu trebuie să-mi fac datoria ca prim-ministru. L-am întrebat pe ministrul de Interne, m-a informat, toată lumea şi-a făcut datoria şi cine încalcă legea plăteşte”, a precizat şeful Guvernului.

Victor Ponta a mai spus că nu i-a cerut ”explicaţii” ministrului de Interne, ci doar a fost informat, conform procedurilor, cu privire la incidentul de duminică şi că ”fiecare om care încalcă legea plăteşte”.

De asemenea, premierul a mai spus că ”e un lucru bun pentru democraţie ca oamenii să-şi spună părerea şi în ansamblul său mass-media să poată să existe şi să fie independentă de orice fel de presiuni”.

Victor Ponta a adăugat că nu doar cei care îl ”critică” pe el şi îl ”laudă” pe Traian Băsescu ”trebuie să emită în continuare”, ci acest lucru este valabil şi pentru cei care au o atitudine critică la adresa preşedintelui ”pentru că o societate democratică nu poate să existe fără libertatea presei”.

Manifestaţia pro-Antena 3 a avut loc, duminică după-amiază, în jurul Palatului Cotroceni, după ce jurnalişti ai acestui post de televiziune au anunţat că ies "la plimbare" în zona respectivă şi că oricine "este binevenit" să facă acelaşi lucru.

La faţa locului au venit şi echipe ale unor posturi TV, pentru a relata evenimentul. Unii jurnalişti, catalogaţi de manifestanţi drept "duşmani" ai celor de la Antena 3, au fost întâmpinaţi cu ostilitate, fiind agresaţi şi obligaţi, practic, să se îndepărteze. Un reporter al B1TV a fost lovit cu piciorul în spate de un manifestant. Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti au spus că situaţie se calmase când jandarmii au ajuns la faţa locului şi că persoanele agresate pot face plângeri la Poliţie.

Ulterior, Jandarmeria a precizat că a existat, în mod izolat, o persoană care s-a comportat violent, agresând o echipă de jurnalişti, şi că s-au luat deja toate măsurile pentru identificarea şi sancţionarea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici