Ponta: Din toamnă, în baza încasărilor suplimentare la buget, pot fi reîncepute lucrările la Autostrada Transilvania

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că lucrările la Autostrada Transilvania pot fi reîncepute în această toamnă, întrucât la buget au fost înregistrate încasări suplimentare, ca urmare a creşterii accizei la combustibili.

3108 afișări
Imaginea articolului Ponta: Din toamnă, în baza încasărilor suplimentare la buget, pot fi reîncepute lucrările la Autostrada Transilvania

Ponta: Din toamnă, în baza încasărilor suplimentare la buget, pot fi reîncepute lucrările la Autostrada Transilvania (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Partea de infrastructură este extrem de importantă pentru păstrarea competitivităţii oricărei investiţii în România. Ministrul Transporturilor va semna, sâmbătă, ordinul de începere a lucrărilor la Autostrada Turda-Sebeş, astfel încât Clujul să fie legat de autostrada Sibiu-Nădlac şi, din această toamnă, în baza încasărilor suplimentare pe care bugetul le-a obţinut prin creşterea accizei, putem să repornim Autostrada Transilvania, care nu poate fi finanţată din fonduri europene, dar poate fi finanţată din fonduri bugetare, ceea ce va duce la creşterea competitivităţii zonei", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum comentează solicitările oficialilor Bosch care au afirmat că îşi doresc o autostradă care să facă legătura cu autostrăzile din Ungaria şi o legătură aeriană de la Cluj spre Budapesta, premierul a spus că Autostrada Transilvania este "o mare necesitate".

"Partea de modernizare a aeroportului continuă, am discutat cu preşedintele CJ Cluj ce putem să ajutăm de la bugetul de stat, ce nu poate da CJ, dăm de la buget. Dacă este vorba strict de cursă aeriană Cluj-Budapesta nu am detalii, este vorba de companii private care pot face asemenea curse. Autostrada Transilvania este o mare necesitate, că altfel nu puneam bani de la buget mai departe", a arătat Ponta.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până în 2012. Contractul a suferit în decursul timpului mai multe modificări şi a fost reziliat în mai 2013.

Pentru doar 52 kilometri realizaţi, reprezentând 12,5% din lungimea totală a autostrăzii, de 415 kilometri, statul român a plătit 1,2 miliarde de euro companiei americane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici