Ponta: Guvernul va face tot ce este legal pentru a fi evitate situaţii ca la grădiniţa din Constanţa

Guvernul va face "tot ceea ce este legal" pentru ca în viitor să fie evitate situaţii similare cu cea petrecută în Centrul de dezvoltare şi educaţie "Micul Regat" din Constanţa, unde îngrijitoarele au agresat sau ameninţat mai mulţi copii, a declarat premierul Victor Ponta.

299 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul va face tot ce este legal pentru a fi evitate situaţii ca la grădiniţa din Constanţa

Ponta: Guvernul va face tot ce este legal pentru a fi evitate situaţii ca la grădiniţa din Constanţa (Imagine: Andreea Balaurea/ Arhiva Mediafax Foto)

El a răspuns astfel după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă va cere un control la instituţiile de învăţământ privat, după cazul de la Constanţa.

"În mod sigur, tot ceea ce este legal, facem", a spus Ponta.

Copiii aflaţi în Centrul de dezvoltare şi educaţie "Micul Regat" din Constanţa, unde îngrijitoarele au fost filmate în timp ce îi agresează sau ameninţă pe micuţi, primeau vin pentru a dormi la prânz, iar când se trezeau li se dădea cafea, afirmă avocatul părinţilor care au reclamat abuzurile.

Avocatul Ştefan Roman, cel care îi reprezintă pe părinţii copiilor maltrataţi de angajaţii grădiniţei private, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că părintele care a văzut imaginile cu abuzurile de la centru a intrat în posesia acestora dintr-o întâmplare.

"Grădiniţa era prevăzută cu un sistem de supraveghere care în mod normal era pornit în fiecare zi până la orele prânzului. În perioada normală de filmare totul era în regulă, dar în două zile, la sfârşitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit după ora 12:00, iar în acel timp au fost filmate imaginile care au apărut în presă. (...) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Părinţii aveau dreptul să vadă imaginile, iar în contract se stipula faptul că se filmează până la ora 12:00. Părinţii puteau să intre on-line să vadă imaginile. Şi au ajuns în posesia imaginilor absolut întâmplător. Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini", a afirmat avocatul Ştefan Roman.

El a spus că părinţilor copiilor care veneau acasă cu vânătăi după ce erau bătuţi şi bruscaţi de îngrijitoare li se spunea că micuţii s-au lovit singuri.

Potrivit acestuia, dosarul este deschis de aproape jumătate de an, dar a fost întârziat de schimbările apărute în Codul Penal şi cel de Procedură Penală, iar acum se va cere extinderea cercetărilor.

Angajaţii Centrului de dezvoltare şi educaţie "Micul Regat" nu au dorit să comenteze acuzaţiile care li se aduc, susţinând că singura persoană abilitată să facă declaraţii este directorul general al instituţiei, Eliza Pufleanu, care s-ar afla în şedinţă încă de dimineaţă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa declarau, marţi dimineaţă, după ce în presă au apărut imagini cu copiii agresaţi, că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici