Ponta: Porturile descentralizate sunt mici, nu au trafic, activitate economică sau resurse

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că discuţia finală privind descentralizarea porturilor va avea loc în USL, el subliniind că procesul de descentralizare nu are în vedere marile porturi, ci pe cele mici, care nu au trafic, activitate economică şi nici resurse financiare.

131 afișări
Imaginea articolului Ponta: Porturile descentralizate sunt mici, nu au trafic, activitate economică sau resurse

Ponta: Porturile descentralizate sunt mici, nu au trafic, activitate economică sau resurse (Imagine: Cristian Andreescu/ Mediafax Foto)

"Nu este vorba nici de Portul Constanţa, care nu e port dunărean, nu e vorba nici de Galaţi, Brăila, care sunt deja privatizate, dacă nu mă înşel. Este vorba despre câteva mici porturi Calafat, Bechet, Turnu Severin, Turnu Măgurele, care din păcate în acest moment nu prea au nici trafic, nu au nici activitatte economică şi nici resurse financiare şi care, peste tot, în general, în Europa acest gen de mici porturi ţin de autoritatea locală", a spus Ponta.

El a întrebat, retoric, ce poate să facă Ministerul Transporturilor cu portul de la Bechet sau au de la Calafat.

"Sunt lucruri care ţin de autoritatea locală. Dacă vrea să le dezvolte, poate să acceseze fonduri europene. Cum apare o chestie, toată lumea o inflamează fără să ştie despre ce e vorba. Credeţi că sunt mari porturi? Aveţi impresia că avem mii de nave care intră la Calafat sau la Bechet? Din păcate nu avem nici flotă, nici activitate", a spus Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la o dezbatere privind proiectul de descentralizare asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea, că există în mod real posibilitatea ca porturile să nu mai transferate către autorităţile locale, din motive pur juridice.

"Vom decide azi, mâine, după lungi discuţii, cu grupurile parlamentare, cu Ministerul Transporturilor. Există în mod real posibilitatea ca porturile să nu mai fie transferate, din motive pur juridice", a spus Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la finalul unei şedinţe cu miniştrii liberali, că este posibil ca porturile dunărene să rămână în administrarea Ministerului Transporturilor, în urma procesului de descentralizare, precizând că este vorba de angajamente europene.

Antonescu a precizat că au fost discuţii asupra unor "tuşe finale" în cazul proiectului descentralizării.

"Sunt probleme legate de administraţia porturilor dunărene şi am discutat în detaliu cu ministrul Transporturilor, cu doamna Ramona Mănescu, privitoare la anumite constrângeri. Pentru că aici există nişte înţelegeri europene, nişte angajamente în curs de dezvoltare şi de aceste lucruri se va ţine cont în forma finală a descentralizării", a susţinut preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici