Ponta s-a întâlnit cu persoanele propuse ca procurori, cu excepţia lui Kovesi. Aceasta a transmis planul de management

Premierul Victor Ponta a anunţat că s-a întâlnit luni seara, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, cu persoanele propuse pentru posturi de procurori, cu excepţia Laurei Kovesi, care se află în continuare la Bruxelles, dar care i-a transmis planul de management.

556 afișări
Imaginea articolului Ponta s-a întâlnit cu persoanele propuse ca procurori, cu excepţia lui Kovesi. Aceasta a transmis planul de management

Codruţa Kovesi (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

El a precizat, la RTV,marţi va transmite dosarele depuse de aceştia către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi că va participa, ca ministru interimar al Justiţiei, la audieri.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe lista propunerilor au mai figurat Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, Alina Bica ca procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Elena Hosu ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici